Divat

Több díjat is nyert a 360 Design Budapest kiállítás

Kultúra-design-díjak

(MTI) – Több díjat is nyert a 360 Design Budapest kiállítás: a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) tárlata a Global Eventex Awards-on a virtuális kiállítások között arany, a művészeti események között pedig bronzérmet nyert, és az A’ Design Award & Competition-ről is két díjat hozott el. 
Az MDDÜ közleménye szerint a 11. Global Eventex Awards versenyen közel 600 projekt közül nyerték el a Virtual Expo kategória arany és az Art Event kategória bronzérmét. A díjazottak a szakmai elismerés mellett egy kommunikációs támogató csomagban is részesülnek, így még több helyen ismerhetik meg a nyertes projekteket és az alkotásokat. 
Emlékeztettek arra, hogy a tavasz folyamán az A’ Design Award & Competition két kategóriában is (Event & Happening Design és Interior Space & Exhibition Design) bronz díjat ítélt oda a kiállításnak. A szakma egyik legnagyobb elismerésére 108 országból érkeztek nevezések. A díjnak köszönhetően még nagyobb nemzetközi közönség ismerheti meg a régióban rejlő kreatív potenciált, hiszen a trófea, a tanúsítvány és az évkönyv mellett a nyertesek munkái megjelenhetnek az Év legjobb designjai olasz kiállításon is.

A tavaly először debütált 360 Design Budapest kiállítás ősszel ismét várja majd az esztétikára is innovációra nyitott nagyközönséget. A Magyar Divat & Design Ügynökség által szervezett rendezvény célja továbbra is az, hogy minél szélesebb körben ismertté tegye a magyar és regionális formatervezőket, valamint segítse a hazai designmárkák nemzetközi piacra lépését.

„Hatalmas elismerés számunkra, hogy a 360 Design Budapest ilyen szakmai visszajelzéseket kapott. Azért hoztuk létre a kiállítást, hogy a magyar design különlegességére, elérhetőségére és mindennapjainkat átható szerepére felhívjuk a figyelmet. Idén a tervezők kiválasztásánál is 360 fokban gondolkodunk, a kiváló hazai alkotók mellett a V4-es országok tehetségeit is szeretnénk minél izgalmasabban bemutatni, ezzel is erősítve hazánk regionális designipari szerepét” – idézi a közlemény Bata-Jakab Zsófiát, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatóját.

Az MDDÜ több magyar és V4-es designszervezettel összefogva olyan programot kíván létrehozni az idei Budapest Design Week keretében, amely Európa-szerte turisztikai vonzerővel bír és különböző dimenziókban tudja szemléltetni Közép-Európa designipari kulturális gazdagságát. Ezért az idei kiállítás új koncepcióval és bővített programmal valósul meg, valamint kiemelten kezeli a fenntartható megoldásokat és a szemléletformálást. A 2021-es kiállításra három kategóriában jelentkezhetnek az innovatív formatervezők – áll az összegzésben.

(MTI/pds \ bsa)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .