Divat

Tíz új név – Márkaőrjárat

Az elmúlt másfél évben a covid, a különböző korlátozások, az elmaradt nemzetközi vásárok, vásárlátogatások, divatbemutatók miatt kevesebb lehetőség adódott az inspirálódásra, új termékek keresésére, a kínálat új termékekkel való színesítésére. Ennek pótlására töltök fel több új márkát, kollekciót, aktuális divatot tartalmazó cikket a weboldalra: 

FIGYELEMRE MÉLTÓ MÁRKÁK – ÚJ NEVEK A SZORTIMENTBE

Az ebben a cikkben olvasható szokatlan vagy új divatkifejezések értelmezésében segít a DIVATLEXIKON !

Silke Emig és Anna Lenz/TextilWirtschaft

Valami újdonságra vágysz? A bevált, bevezetett kollekciók mellett léteznek friss, korábban ismeretlen márkák, amelyek a termék köré fűzött történettel teszik izgalmassá a választékot. A TextilWirtschaft szerkesztősége egy egész sort kínál belőlük: a klímasemleges Coffee sneakertől a meleg kasmírsálon át a növényi szappanokig és masszázsolajokig.

Act Today

2021-oszi-divat-divatmarketing
Act Today

Még ma cselekedjünk éspedig fenntartható módon. A dán márka neve az alkotó Erik Weibel számára egyszerre kötelezettség és program. A korábban bestsellerek értékesítésével foglalkozó tulajdonos csak 2020-ban dobta piacra saját Act Today elnevezésű kollekcióját, amely letisztult női és férfiingekből, pulóverekből és jogging nadrágokból áll, egyenként 6-8 színben. Orgonalilától a mentáig, fehértől a szürkéig. Minden biopamutból és fenntartható módon előállítva, ez az előírás. A címkét többnyire diszkréten helyezik el. A nagykereskedelmi árak 30 eurótól indulnak, hármas szorzóval. Sok modell az előrendelést adó vásárlóknak raktárról szállítható. A forgalmazó a Goodstuff Agency Nürnbergben.

Pro 01ject

2021-oszi-divat-divatmarketing
Pro 01ject

Sneakerből sosem lehet elég – a mostani időkben már különösen. Így gondolták a Pro 01ject olasz sneakermárka készítői is. A kollekció csak a második szezonját éli és most már Németországban is elérhető az Elia s.n.c. divatügynökségen keresztül. Az első modellek mostanában kerülnek kiszállításra. A cipőket némi retró stílus, nyersgumi talp, valamint jelzésként egy vonalkód jellemzi. Az alsó és a felső árkategóriában is jelen vannak, egyszer vászonból, máskor puha kecskebőrből. A színek közül a fehér éppen úgy nem hiányozhat, mint a pasztell és a fémes árnyalatok. Az átadási árak a minőség függvényében 40 és 70 euró között mozognak.

Kujten

2021-oszi-divat-divatmarketing
Kujten

Kasmírt, de másként – tarkán, harsányan, korszerűen – ez a célja a Kujten márkának. Mögötte két régi barátnő Carole Benaroya és Stephanie Eriksson áll, akik ezzel fejezik ki a puha, drága alapanyag iránti rajongásukat. Jellemzők a szivárvány színű kapucnis felsők, a batikolt vagy bandana mintás pulóverek, valamint a rojtos szélű darabok. A Kujten kasmír a mongol fennsíkokon élő hisca kecskék gyapja. A márka nevét Mongólia legmagasabb csúcsától kölcsönözte. A nagykereskedelmi árak 70 euró körül vannak. A forgalmazó a berlini Bernd Schürmann.

Sonja Kiefer Studio

2021-oszi-divat-divatmarketing
Sonja Kiefer Studio

Sonja Kiefer új Sonja Kiefer Studio elnevezésű kollekciójával olyan modelleket kíván bemutatni, amelyek szezontól függetlenül munkában és bulikban egyaránt viselhetők. Az estélyi ruháiról ismert tervező éppen a cég 25. születésnapjára időzítette a Studio koncepció megjelenését. A hiánypótló kollekció azokat a hölgyeket szolgálja ki, akiknek manapság nincs idejük átöltözni a munka után mielőtt beülnének egy esti italra. A választék a válltömésekkel ellátott jersey toptól a szexi műbőr kétrészesig terjed. Minden darab kombinálható. A kollekció folyamatosan bővül. Az első kiszállítás októberben lesz. A topok fogyasztói ára 119 és 189 euró között lesz.

Phisique du Role

2021-oszi-divat-divatmarketing
Phisique du Role

Pöttyös, csíkos, csíkos, kockás és virágos. Len, pamut voál és selyem. A Phisique du Role kollekciójában mindezek az elemek könnyedén és magától értetődően kapcsolódnak össze eklektikus, sokféleképpen kombinálható öltözékké. Lazán, önmagukban vagy egymással játékosan kombinálva jelennek meg az olaszországi Capriból érkező prémium márka blúzai, blézerei, ruhái és kabátjai. A tervező Alessandra Bellelli barátságban áll Erika Cavallini dizájnerrel és az ő hatása egyik-másik helyen fel is tűnik. Bellelli filozófiája

A divat változékony. Viselője révén mindig újradefiniálja magát. Ez teszi különlegessé és egyedivé

A modellek mind letisztult színeikben, mind tarkán keverve variálhatóak. Az átadási árak a blúzoknál 85 euró, a blézereknél pedig 150 euró körül alakulnak. A forgalmazó a düsseldorfi Toepfer ügynökség.

Sweaty Betty

2021-oszi-divat-divatmarketing
Sweaty Betty

Minden hölgy, minden alak és méret számára létezik megfelelő legging, ez a Sweaty Betty hitvallása. Az 1998-ban alapított londoni sportruházati márka sikere igazolja ezt: ma már 250 országban forgalmaznak, vevőjük a Nordstrom, a Selfridges és a Harrods. 60 másodpercenként blokkolnak a pénztárak egy fenékformáló, ugyanakkor funkcionális leggingst, amely a kollekció meghatározó darabja. Következő céljuk a német piac. A gyártás során már 21%-ban természetes és újrahasznosított anyagokat használnak, jövőre ez az arány 38% lesz. Fogyasztói áraik: zokni 5 euró, leggings 70 euró, sídzseki 475 euró.

Lamarque

2021-oszi-divat-divatmarketing
Lamarque

Saks Fifth Avenue, Harvey Nichols, Revolve: annak, hogy a Lamarque vevőlistáját mintha a „Ki kicsoda a divatüzletben?” kiadványból másolták volna, egyetlen oka van: A kanadai prémiummárka ugyanis nem csak luxus bőrtermékeket, hanem óriási kézműves tudást is kínál. A 2012-ben alapított márka mögött ugyanis három bőrkikészítéssel foglalkozó generáció áll. A vegán vagy valódi bőr darabok mellett a kollekcióban megtalálhatóak övvel összehúzott paperbag farmerek, kockás overshirtek és tollal díszített bustierek is. A nagykereskedelmi árak a felsők 85 eurós és a dzsekik 300 eurós szintje között mozognak 2,6-2,8-es szorzóval. A forgalmazás a düsseldorfi Unifa cégen keresztül történik.

Bundu & Bison

2021-oszi-divat-divatmarketing
Bundu & Bison
2021-oszi-divat-divatmarketing
Bundu & Bison

 

 

 

 

 

 

 

 

„Afrikai fejfedő különlegességek” – így nevezi saját instagram oldalán a kollekciót a Bundu & Bison. Jóllehet Dane Smith, az alapító székhelye Lisszabonban található, a fiatal márkával ő elsősorban saját délafrikai gyökereit ünnepli. Ebből rendkívül bő ingek és főleg sapkák születnek, amelyek fenntartható megközelítéssel rendelkeznek. A modellek túlnyomórészt a 80-as, 90-es évek vintage sportruházati darabjaiból készülnek. A patchwork technikának köszönhetően a fejfedők nem csak különlegesen egyediek és színesek, hanem ráadásul nagyon kis darabszámban készülnek. Így a kord és frottír anyagokból összeállított sapkák éppúgy meghatározzák a megjelenést, mint a jópofa feliratokkal készült horgászsapka fazonok. A gyártás Európában történik, részben kézzel, organikus pamutból, impregnált pamutból és fenntartható színezékekkel. 30 euró az ingek ára, 50 euró a sapkáké.

Envii

2021-oszi-divat-divatmarketing
Envii

Az Envi modern dán megjelenés friss, könnyed stílusban és eladható módon. A koppenhágai cég a lányos és a sportos stílus közé helyezi magát. A kollekcióban oroszlánmintás ruha és steppelt mellény, ujjatlan pulóver apró hímzett szívecskével és nagy galléros blúz, túlméretes blézer és pufiujjú pulóver egyaránt megtalálható. 16 nő képviseli a kollekció mögött álló kreatív erőt. A nagykereskedelmi árak 30-40 euró közöttiek 2,8-szoros szorzóval. A dán márka elsősorban shop-in-shop útján kíván terjeszkedni. Az Envi a Samsøe Samøe tulajdonosaihoz tartozik. A forgalmazást a müncheni Select Studio végzi.

Amour

2021-oszi-divat-divatmarketing
Amour

Love, Liebe, Amour – ez az azonos nevű francia blúzmárka mottója. Ezt nem utolsó sorban a minden egyes darabon megkülönböztető jelzésként elhelyezett apró hímzett szívecske is mutatja. Az Amour a Five Jeans testvérmárkája. Alapítóit, Christian Filippinit és Serge Ohant egy indiai utazása ösztönözte az Amour létrehozására. „Egyetlen termékre akartunk koncentrálni és a pamut alapanyagot a középpontba állítani”, nyilatkozták. Vannak férfi és női ingek, valamint ruhák – egyszínűek, nyomott mintásak és hímzettek. Mindig bő szabással és lazán. Évente két kollekciót készítenek. Az átadási árak 35 és 45 euró közöttiek. Forgalmazójuk a Toepfer ügynökség, Düsseldorfban.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .