Business

Textilipari delegáció Mauritiusról (2017. május 8-9.)

A mintegy fél évszázada független mesebeli álomvilág, Mauritius az Indiai-óceán dél-nyugati részén terül el. A sziget híres a töretlen gazdasági növekedéséről és politikai stabilitásáról, ami példátlan Afrikában. Vegyes etnikumú – indiai, afrikai, európai és kínai gyökerekkel rendelkező – másfél milliós lakossága példaértékű harmóniában él egymással. Az egy főre jutó átlag jövedelem megközelíti a 10 ezer dollárt.

A Mauritiusi Köztársaság szerves része Rodrigues and Agalega szigetek is, amelyekkel együtt területe összesen egy 2 millió négyzetkilométer nagyságú kizárólagos gazdasági övezetet foglal magába. Az óceán jelentette gazdasági lehetőségek kiaknázásán kívül az ország modern gazdasága a cukornádra, turizmusra, textiliparra, információs technológiára és kommunikációra, kiszervezett és pénzügyi szolgáltatásokra épül.

Textilcégek – BSM rendezvény

Az elmúlt négy évtizedben a mauritiusi gazdaság tanúja volt egy erős pillér, a textil- és ruhaipar megerősödésének. A fellendülést segítette az európai, amerikai és afrikai piacokra való kedvezményes bejutás lehetősége ill. kidolgozott gazdasági ösztönzők, amelyek bevonták a külföldi tőkeberuházókat. A világ egykoron egyik vezető kötöttáru-gyártójának számító mini állam az elmúlt négy évtized során fokozatosan alakult át, és ma már egy vertikálisan integrált, élénken virágzó, a legkorszerűbb nyugati gyártósorokkal felszerelt, élvonalbeli textil- és ruhaiparral büszkélkedhet. A világ piacain mindenek előtt öt termékkategóriában – farmerek, ingek/felsők, nadrágok, pólók és kötöttáruk terén – számít jelentős exportőrnek. Hagyományosan domináns és kedvelt beszállítója az Egyesült Államoknak, a legtöbb nyugat-európai országnak és az utóbbi időben Dél-Afrikának is.

Annak érdekében, hogy új exportpiacokat fedezzen fel, Mauritius a figyelmét most Kelet- és Közép-Európa felé fordítja.

A szigetállam kereskedelem-fejlesztési ügynöksége, az Enterprise Mauritius szervezésében egy kisebb kereskedelmi delegáció látogat Budapestre. 2017. május 8-9 között egy tucat mauritiusi cég képviselője tartózkodik nálunk, hogy személyesen is találkozhasson a termékeik és szolgáltatásaik iránt érdeklődő magyar piaci szereplőkkel. A delegációban négy textil- és ruházati cég képviselteti magát, amelyek mindenek előtt komplett tervezői és bérgyártói kapacitásukat kínálják a jövendőbeli magyar partnerek felé. A legtöbbjük jelentős munkakapcsolattal rendelkezik nyugat-európai és amerikai márkaforgalmazókkal; sok esetben ismert világmárkák mögött is ők állnak. Van köztük farmeralapanyag- és készárugyártó (FM Group), promóciós textiláru- és munkaruhagyártó (CapKali Ltd), főként a fast fashion termékek terén domináns gyártó és exportőr (CMT International) ill. újrahasznosított alapanyagot előállító (Soge International) vállalat is. Az említett vállalatokról bővebb információt a linkre kattintva olvashat:

Textilcégek – BSM rendezvény

A delegáció magyar programját szervező iroda várja azon magyar vállalkozások jelentkezését, amelyek részt vennének egy kapcsolatépítő napon a fővárosban május 8 és 9-én a Lánchíd lábánál lévő Sofitel Hotelben. Az Enterprise Mauritius jóvoltából utólag akár egy szakmai csereúton is részt vehetnek az eredményesen tárgyaló magyar vállalatok.

A rendezvény ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött. A helyek korlátozott száma miatt kérjük, hogy érdeklődését minél előbb jelezze a www.mauritiusinapok.hu weboldalon feltüntetett elérhetőségeken vagy az andrea.hajdu@kdconsulting.net e-mailcímen.

Oldal tetejére