Business

Textilhulladék – Nemzetközi workshop

Textilhulladék – Nemzetközi workshop az INNOVATEXT ZRT. szervezésében

Időpont:2018.  június 12.–június 13.


Online regisztráció
  csak június 8-ig lehetséges!

 

Érdekel a textilipar? Fontos a fenntarthatóság?

Akkor ott a helyed a textilhulladékokról szóló workshop-on. Az előadások angol és magyar nyelvűek.
A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, melyre legkésőbb június 8-ig van lehetőséged jelentkezni.

Online regisztráció (csak június 8-ig lehetséges!

A textilhulladékok csökkentésére és újrafelhasználására irányuló rendezvény lesz 2018. június 12-13-án, az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar és az INNOVATEXT Zrt. közös szervezésében. A rendezvényre az „ENTeR – Szakértői hálózat textíliák újrahasznosításához, Együttműködés az innováció terén Közép-Európa versenyképesebbé tétele érdekében” című nemzetközi INTERREG projekt keretében kerül sor.

Az esemény kiemelt témái

  • körforgásos gazdaság, fenntarthatóság,
  • hazai ökopolitika,  
  • hulladékmenedzsment a textil- és ruhaiparban,
  • zöld technológiák a textil- és ruhaiparban.

A kétnapos nemzetközi rendezvényen öt ország projektpartnerei vesznek részt, hazai szakemberek, eco-designerek, környezetvédelemmel foglalkozó kutatók, valamint újrahasznosításban érdekelt vállalkozások mutatkoznak be. A résztvevők előadásokat és esettanulmányokat hallgathatnak meg a fenti témákban, megismerkedhetnek a legújabb kutatási eredményekkel, valamint konzultációkon vitathatják meg a termelési és lakossági textilhulladék csökkentésének és újrahasznosításának hazai lehetőségeit. A rendezvény része egy kiállítás is, amelyen gyakorló tervezők, valamint ipari termék- és formatervező mérnökhallgatók szemléltetik az újrahasznosítás kreatív módjait. 

Részletes program

A részletes program az INNOVATEXT honlapjáről is letölthető:  http://www.innovatext.hu/sites/default/files/fajl/textil_hulladek_-_nemzetkozi_workshop_2018.06.12-13.pdf

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás