Divat

TERVEZŐI UTÁNPÓTLÁS

80 új márka a Net-a-porteren

Tobias Bayer/TextilWirtschaft

Richard Quinn alkotása

Fiatal márkákkal csalogat a Net-a-porter online kereskedő. A Yoox Net-a-porterhez tartozó platform 80 új márkával bővíti választékát az őszi szezonra. Az újonnan bemutatkozók közé tartozik többek között Richard Quinn tervező.

„Egy új tervező bevezetésekor az a döntő, hogy higgyünk a tervező víziójában”, mondta egy sajtókonferencián Lisa Aiken, a Net-a-porter divat-kiskereskedelmi igazgatója. „Számunkra ugyanis ezekben az esetekben nemcsak az aktuális kollekcióról van szó, hanem az esztétikáról és a jövőbeli pozícionálásról. Az a célunk, hogy a kiválasztott márkákkal hosszú távon dolgozzunk együtt”.  

Az újoncok közé tartozik a brit Richard Quinn. A Central Saint Martins College of Art and Design művészeti főiskolán végzett tervező 2016-ban mutatta be márkáját. Korábban már dolgozott együtt a Debenhams-szel és a H&M-mel, továbbá megnyerte a II. Erzsébet királynő díjat. Quinn modelljeit nagyformátumú színes nyomatok jellemzik. 

Molly Goddard

Ugyancsak új a Net-a-porter kínálatában Molly Goddard, aki Quinnel azonos főiskolán végzett. 2017-ben döntős volt az LVMH versenyében. Modelljei a hagyományos kézművességen alapulnak. Kollekcióit olyan top-kereskedők forgalmazzák, mint a Dover Street Market, a Browns és a Club 21.

Quinn és Goddard mellett a Haalpern és a Common Leisure márkák is bekerültek a Net-a-porter választékába, továbbá a Martinez cipőmárkát is kiválasztotta a divatfőnök csapata. A francia Julien Martinez olasz cipőgyártóknál gyűjtött tapasztalatot, mielőtt 2011-ben megalapította saját stylist-studióját, a La Cordonnerie Générale-t. Ebben többek között a francia Carel márkával kooperált. Saját márkájával 2017-ben jelent meg.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

Szóljon hozzá

Oldal tetejére