Business

Télvégi akciók a szezonnyitó WAMP-on

Kultúra-dizájn

Télvégi akciókkal várja az érdeklődőket február 9-én a szezonnyitó WAMP dizájnvásár, amelyen a Rozmaring Hungarian Design márka első alkalommal mutatkozik be a Bálna Budapestben.

Új kiállítóként vesz részt a vásáron a Rozmaring Hungarian Design, amely magyar tradíciókból, minta- és formavilágból inspirálódva hoz létre fiatalok számára kényelmes és vidám ruhadarabokat. Rengei Georgina divattervező debütáló első kollekciója kötött darabokból áll, amelyekhez a pásztorélet és a pásztor fafaragások adták az ötletet.  
A ruhák Magyarországon készülnek kis szériaszámban.

Nejlonzacskót helyettesítő termékeket, sok más mellett bélelt kenyereszsákot, szendvicscsomagolót vagy arctisztító korongot készít Merfelsz Dóra, a Saku – az ökozacskó tervezője, míg természetes, strapabíró, újrahasznosított alapanyagokból készült papír- és textiltermékeket kínál Cornides Ágnes és Simonyi Zsolt házaspár, a Cornides márka alapítói. Nyomtatott textiljeikre saját grafikáik kerülnek szitanyomtatással, amelynek fázisait kézzel végzik a Cornides nagyszülőktől örökölt közel százéves fa eszközökkel.

Rendhagyó módon az év első vásárán ismét bemutatkoznak az Alternatív Közgazdasási Gimnázium (AKG) idei diákcégei. Az egyéves program során a diákok önálló vállalkozást építenek, saját terméket vagy szolgáltatást hoznak létre, így a gyakorlatban sajátíthatják el a legfontosabb vállalkozói készségeket. Munkájuk eredményét a WAMP-on ismerhetik meg az érdeklődők.

Februárban a Hónap tervezője a Tia Design alkotója, Bozsik-Csengeri Adrienn lett, aki egyedi zsinór- és fonal ékszereket tervez – írták a tájékoztatóban.

Megközelítés: Javasoljuk a tömegközlekedési eszközök használatát, hiszen a rendezvény gyalogosan is könnyedén megközelíthető!

  • Fővám tér irányából: 2 villamos, 83-as troli, 47, 48, 49 villamos
  • Nehru part irányából: 2 villamos, 15, 115 busz
  • Boráros tér: 4-6 villamos

(MTI)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás