techtextil-texprocess-2022

Business

Techtextil és Texprocess 2022: kiemelt események várják a nemzetközi közönséget

NEMZETKÖZI SZAKVÁSÁROK

A Techtextil és a Texprocess 2022 erős újraindítást tervez, 51 országból több mint 1300 kiállítóval és jövőorientált vásárformátumokkal. Az olyan kiemelt események, mint a Denim Future Lab, a Performance Textiles in Fashion különkiállítás, valamint a Techtextil és Texprocess Fórum az ágazatban zajló innováció magas szintjét mutatják be, és platformot biztosítanak a tapasztalatcseréhez, a további fejlődéshez.

texprocess-2022

A nemzetközi kiállítók számos új fejlesztéssel készülnek a Techtextilre és a Texprocessre. A nemzetközi szakvásárokra 51 országból több mint 1300 kiállító cég, tizenkét nemzetközi országpavilon és számos közös stand résztvevői  regisztráltak. A német kiállítók mellett olasz, francia, török és spanyol cégek képviseltetik magukat a legtöbben. Júniusban a 8., 9., 11. és 12. csarnokban innovatív termékek és eljárások széles skáláját mutatják be a világ szakmai közönségének. A különböző formátumok és különleges bemutatók révén a Techtextil és a Texprocess ideális helyszín a személyes találkozásokhoz, ösztönzi a megbeszéléseket és elősegíti az iparág további fejlődését.

„Nagyon örülünk, hogy a Techtextil és a Texprocess segítségével végre ismét elősegíthetjük a nemzetközi döntéshozók közötti eszmecserét. A jelenlegi helyzetet gazdasági és társadalmi kihívások jellemzik, a világjárványokkal kapcsolatos hatásoktól kezdve az ellátási szűk keresztmetszeteken át a nyersanyaghiányig. Mindezek miatt még fontosabb, hogy az iparág egy helyen gyűljön össze, és közösen találjon megoldásokat. Ezeknek az ágazatoknak az egyedülálló innovációs ereje mutatja a textilipar erős jövőbeli potenciálját. Örülünk, hogy az új és további fejlesztéseknek platformot tudunk nyújtani, például a Techtextil és Texprocess innovációs díjakkal” – jelentette Michael Jänecke, a Technical Textiles & Textile Processing márkamenedzsment igazgatója.

Denim Future Lab: a jövő farmergyártása

A 8.0 csarnokban a farmeripar jövője kerül előtérbe. A Denim Future Lab kiemeli az iparág innovatív megközelítéseit, és bemutatja a farmerfeldolgozási lánc számos szakaszában elért eredményeket. Hogyan lesz fenntartható a farmer előállítása és feldolgozása? Hogyan lehet megoldani a jövőben a luxusfarmerek testreszabását? Az olyan innovatív és progresszív vállalatok, mint a Jeanologia, Ugolini, Wiser Tech, Brongo és az IEN Industrie S.p.A. hasonló trendeket mutatnak be, mint pl. az öko-fehérítés, az öko-festés, az upcycling megoldások vagy a luxusdenim egyedi tervezése és kikészítése. A Denim Future Lab Speakers Corner lehetőséget kínál a szakértőkkel való tapasztalatcserére és vitára invitál. Az ingyenes Speakers Cornerben olyan témákat vitatnak meg, mint a zöldmosás,  vegyi anyagok, valamint a pamut és más szálak a gyártási folyamatban.

A Techtextil kiállításon a legkülönbözőbb iparágak számára mutatnak be számtalan innovatív textíliát. A tulajdonságok vagy a lehetséges alkalmazások illusztrálására a legtöbb kiállító végtermékeket is bemutat a számos alkalmazási területről, beleértve a ruházatot is. A 9.1-es csarnokban a „Performance Textiles in Fashion” című különleges kiállításon a látogatók funkcionális textíliákat és divatot láthatnak. A különleges show szokatlan és innovatív ruhadarabokat mutat be.

Techtextil Fórum és Texprocess Fórum: Mi mozgatja az ágazatot

techtextil-texprocess-2022

A Techtextil Forum a 9.1-es csarnokban a vásár mind a négy napján izgalmas előadásokat és szakértői megbeszéléseket kínál a műszaki textíliákkal és nem szőtt textíliákkal kapcsolatos témák széles skálájáról. Ezek között olyan előadások szerepelnek, mint a „Körforgásos gazdaság a textiliparban, Újrahasznosítási megoldások az építészetben felhasználható membránoknál.” A Techtextil Fórum védnöke ismét az EURATEX – az Európai Ruházati és Textilipari Szövetség.

A Texprocess Forumon a 9.0 csarnokban minden a textil és rugalmas anyagok feldolgozásának aktuális ipari témái körül forog. A Texprocess Forum programját 2019-hez hasonlóan a DTB – Dialog Textil-Bekleidung e.V. és a VDMA TFL szervezi. Mindkét fórum ingyenes. Az előadások szinkrontolmácsolása DE/EN vagy EN/DE. A Techtextil Fórum és a Texprocess Fórum után az előadások igény szerint elérhetőek lesznek a Techtextil és a Texprocess Digital Extension platformokon.

Techtextil Innovációs Díj és Texprocess Innovációs Díj

Külön kiemelkedő esemény a Techtextil és Texprocess innovációs díjak nyilvános átadása 2022. június 21-én a 9.0 csarnokban. A műszaki textíliák és a textilfeldolgozás területén a progresszív megközelítések, valamint az új és további fejlesztések állnak a figyelem középpontjában. A nemzetközi szakértői zsűri által kiválasztott textilipari innovációkat díjazzák és a vásár mind a négy napján bemutatják a 9.1. (Techtextil) és 9.0. (Texprocess) csarnokokban.

Középpontban a fenntarthatóság

A Sustainability@Techtextil és a Sustainability@Texprocess segítségével a látogatók első pillantásra felismerhetik a fenntartható termékekkel és megközelítésekkel rendelkező vállalatokat. A vásárokon így azonosítják azokat a kiállítókat, akik sikeresen megfeleltek a nemzetközi, független zsűri tesztjén. A Techtextil és a Texprocess így támogatja a textilipar fenntartható fejlődését. Az innovatív és fenntartható szálak, fonalak és szövetek, valamint a progresszív eljárások, új vágási technológiák, víztakarékos festési eljárások és más, jövőbe mutató feldolgozási technológiák kerülnek így előtérbe.

Digitális kiterjesztés: Tapasztalja meg a Techtextil és a Texprocess helyszíni és digitális voltát

A látogatók most először fedezhetik fel virtuálisan a Techtextilt és a Texprocess-t, és élvezhetik az új formátumok és csereprogramok előnyeit. A helyszíni látogatást digitális kiállítói profilok, partnerkereső ajánlatok, videóbeszélgetések és webes ülések egészítik ki. A konferenciák vagy a panelbeszélgetések szintén digitálisan is megtekinthetők, és utólag is elérhetők. A digitális Techtextil és a Texprocess június 13-tól július 8-ig ingyenesen látogatható.

A Techtextil és Texprocess szakkiálltások időpontja: 2022. június 21-24.

További információk:

 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .