Divat

Tamka Design – Bükki Tamara

Gyerekkorom óta varrok, a nagymamám tanított, lábbal hajtott Singer varrógépen. Az első csipkéket és különleges anyagokat Édesanyám nagybátyjától, Varga Imrétől kaptam, aki angol-francia női szabó volt Budapesten, és híres magyar színésznőnek , mint például  Psota Irén varrt ruhákat.  Bükki Tamara

REFARMER újrahasznosított farmerkabátok, melyekhez egyedi Tamka ruhát is terveztem. 

Sokszor vásároltam turiban vagy ahogy most hívjuk secondhand üzletben jó minőségű, egyszerű szabásvonalú ruhákat, amiket, hétről hétre átalakítottam, így tinédzserként mindig új, illetve újnak tűnő ruhában mentem bulizni. 

Az első farmernadrágot 14 éves koromban designoltam  át, mert akkor jött divatba a csőnadrág, és nekem csak bőszárú nadrágom volt. Leszűkítettem, és extra zsebeket tettem rá.

Néhány éve Prokop Kata barátnőm, aki profi sminkes, meghívott a sminkversenyére, aminek a mottója a Diszkó volt, hogy színesítsük az eseményt egy divatbemutatóval. A diszkóról nekem a farmer és a csillogás jutott eszembe ezért csipkékkel flitterekkel díszített farmereket készítettem. 

Fontosnak tartom a fenntarthatóságot, és jó érzés egy régi esetleg már megunt kabátnak új életet esélyt adni. 

Később, az alkotómunka közben új és újabb ötletek születtek, amiket most november 20-án a Morrison’s 2 -ben és december 5-én a Stifler Házban mutatok be, hazai művészek közreműködésével. A https://artdesignmarketbudapest.hu/  szervezésében 4 mini divatbemutatót tartok. 
Bükki Tamara

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .