bcefw-2021-divatmarketing

Divat

Színes őszi divat- és designprogramok a fővárosban

A Fashion & Design Autumn októberben izgalmas divat és design programokkal érkezik Budapestre, hogy kreatív programokkal színesítse meg az őszt. Elsőként a Red Dot díjas 360 Design Budapest mutatja be a tehetséges formatervezők egyedi designtárgyait, majd a régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week kifutói telnek meg a divattervezők alkotásaival.

A fővárosban az őszi divat- és designprogramok révén ismét a tehetséges divat- és formatervezőké a főszerep. A Fashion & Design Autumn keretében a szeptemberi Maison&Objet párizsi designvásáron, majd a Milano Fashion Week kifutóin voltak láthatók a magyar divattervezők kollekciói. Az MDDÜ mostantól Budapesten várja az érdeklődőket őszi tematikus rendezvénysorozatával, amely olyan további eseményekből áll, mint a 360 Design Budapest kiállítás, a Budapest Central European Fashion Week, vagy a Budapest Fashion & Tech Summit.

360 Design Budapest – október 4-10.

design-autumn-2021

Októberben először a tavalyi évben kiemelkedő sikerrel zárult és öt nemzetközi elismeréssel, köztük a design legmagasabb színvonalaként ismert Red Dot díjjal kitüntetett 360 Design Budapest kiállítás nyitja meg kapuit. Az esemény október 04. és 10. között, a Bálna Budapest épületében mutatja be napjaink fenntartható és innovatív formatervezési szemléletét, valamint a mindezt megvalósító tehetségeket. Az idei kiállítás középpontjában a környezettudatosság és az újrahasznosítás van.

A kiállítást progresszív megközelítésű, innovatív designvállalkozások, első termékes, feltörekvő formatervezők és regionális szakemberek töltik fel egyedi újdonságaikkal, valamint mutatják be a designipar sokszínűségét. A különleges alkotások mellett a 360 Design Budapest számos meglepetéssel várja az érdeklődőket. A rendezvény keretében magyar és regionális szakemberek közreműködésével valósulnak meg a HFDA Academy: design DIALOG kerekasztal-beszélgetései.

A tavalyi kiállításhoz hasonlóan idén is zajlanak majd tárlatvezetések Bonta Gáspár, a rendezvény programigazgatójának vezetésével. Az idei kiállítás fénypontjaként a látogatók exkluzív tárlatvezetésekre is regisztrálhatnak, melyeket összművészeti jelleggel a designszcéna, valamint különböző művészeti területek jeles képviselői tartanak majd, mint például Bojár Iván András, művészettörténész; Kraszkó Zita, a Femcafe főszerkesztője; Martinkó József, az Octogon főszerkesztője; Ugron Zsolna, írónő, vagy Vitáris Iván, zenész. A tárlatvezetésekhez regisztráció és bővebb információ a programokról a 360 Design Budapest weboldalán érhető el: https://360dbp.com/

Budapest Central European Fashion Week – október 11-17.

bcefw-2021-divatmarketing

A design programok után hazánk egyik legjobban várt divateseményével folytatódik az ősz, ugyanis egy év után ismét élőben láthatjuk a jövő évi tavaszi-nyári kollekciókat a Budapest Central European Fashion Week kifutóján. A rendezvény új arculattal, valamint új tervezőkkel és számos izgalmas side eventtel valósul meg október 11. és 17. között Budapest különböző pontjain, bemutatva a hazai és regionális országok tervezőinek kreativitását. Újdonság továbbá, hogy a programhoz az ágazat egyik globális logisztikai partnere, a világ legismertebb divateseményeinek kulcsszereplője, a DHL is csatlakozott, ezért a divathét a BCEFW sponsored by DHL nevet viseli.

A magyar divatipari szereplők számára a BCEFW jelenti a nemzetközi szakmával, illetve a divat iránt érdeklődő hazai és külföldi nagyközönséggel való találkozás elsőszámú állomását. A catwalk show október 16-17. között valósul meg a Bálna Budapest helyszínén, ahol a magyar és régiós tervezők az új kollekcióikat, míg a Young Talents Program fiatal tehetségei a diplomakollekcióikat mutatják be élőben.

A belvárosban pedig megnyílik a Budapest Central European Select pop up store, amely a Fashion Streeten október 11-20. között várja a vásárlókat, hogy válogassanak és nézelődjenek a tervezők különleges darabjai között.

Bővebb információ a programokról a BCEFW weboldalán érhető el: https://bcefw.com/

A Magyar Divat & Design Ügynökségről 
A Magyar Divat & Design Ügynökség azzal a céllal alakult meg 2018-ban, hogy előre meghatározott stratégiai pillérek mentén – szakmai koordináció, hazai termékek elérhetőségének és kereskedelmi lehetőségeinek javítása, oktatásfejlesztés, valamint gyártásfejlesztés – hatékony és strukturált támogatást nyújtson a divat és a design ágazat minden szereplője számára. A célkitűzések megvalósításának érdekében olyan hazai rendezvényeket valósítanak meg évről-évre, mint a Budapest Central European Fashion Week vagy a nemzetközi díjakat nyert 360 Design Budapest kiállítás. Emellett olyan külföldi szakmai rendezvényeken biztosítanak megjelenési és bemutatkozási lehetőséget a magyar alkotók számára, mint a Milano Fashion Week vagy a Maison&Objet designvásár. Kiemelt feladataik közé tartozik a szakmai szervezetekkel való stratégiai együttműködés, az export növelése, továbbá mentorprogramjaik megvalósításával a hazai márkák szakmai fejlődésének támogatása.

Budapest Central European Fashion Week 
A
 Magyar Divat & Design Ügynökség 2018-as megalakulása óta rendezi meg évente két alkalommal a közép-európai régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week-et. Az esemény hosszú évek óta a nagyközönség, a buyerek, a tervezők, az influencerek, valamint a hazai és nemzetközi média találkozásának elsőszámú állomását jelenti a térségben. A hazai divat- és designipari rendezvények hozzájárulnak Magyarország turisztikai vonzerejének növekedéséhez, láthatóságot biztosítanak a magyar márkáknak, továbbá nemzetközi megrendeléseket eredményezhetnek. Az Ügynökség kiemelt célja, hogy bekapcsolja a hazai divat- és designipart a nemzetközi szakmai vérkeringésbe, hosszabb távon pedig régiós központtá alakítsa Budapestet, ezen keresztül is erősítve az országimázst.

360 Design Budapest
A Magyar Divat & Design Ügynökség által megvalósuló 360 Design Budapest programsorozat a minket 360 fokban körülvevő design mindennapokban betöltött szerepére hívja fel a figyelmet, online és offline kiállítások, tárlatvezetések, illetve kerekasztal-beszélgetések formájában. A rendezvény célja a magyar és regionális formatervezők széleskörű ismertségének növelése modern eszközökön keresztül, a hazai design márkák nemzetközi piacra lépésének elősegítése, valamint új, innovatív, fenntartható irányok bemutatásai a designra nyitott célközönség számára. Az Ügynökség a rendezvény megvalósításával szeretné elősegíteni, hogy Magyarország regionális központtá váljon a designiparban, továbbá egy olyan programot kíván létrehozni, amely Európa-szerte turisztikai vonzerővel bír.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .