Divat

HIGH FIVE – női divat 2018. ősz

Szezonstart: VERTIKÁLISOK TRENDJEI 2018 ŐSZÉN

Charlotte Schnitzspahn/ TextilWirtschaft

Senki más nem viszi olyan gyorsan utcára a legújabb trendeket, mint a vertikális koncepciók. Amit a Zara, az Asos, a H&M és a Topshop tol – akár digitális felületeken, akár helyi üzletek révén – az nagy trendpotenciállal bír. És bármilyen különbözőek is például a Bershka és a Monki testvérmárkák koncepciói, néhány topmodell mindegyiküknél megtalálható. Íme a top  öt 2018. őszi női divatirányzat

kord-öltöny

Visszatért a barázda. A legszívesebben a teljes felületen. Míg a Zara, az & Other Stories és a Mango érettebb koncepciói elsősorban a nadrágkosztümre összpontosítanak, azon belül is elsősorban a rosé, a barna és a galambszürke verziókra, addig a Bershka, a Monki és a Pull & Bear inkább a kord miniszoknyára vagy rövidnadrágokra, valamint a hozzájuk illő, munkaruha-stílusú dzsekire helyezi a hangsúlyt.

Galéria: Kord öltöny

műszőrme

A kordból készült részekhez hasonló színvilágot kapnak a szőrmekabátok is. A legkedveltebbek a barna és fekete változatok, de jó a fogadtatása a párducmintának is. A kreatívok mindeközben nemcsak a kabátra összpontosítanak, hanem a rövid dzsekikre és bomberdzsekikre is. A műszőrme mellett szintén előkelő helyen a plüss (teddy). A dzsekik és pulóverek vagy ebből a puha anyagból készülnek, vagy belső bélésként, esetleg a gallér finom kiképzéseként jelennek meg a plüssanyagok.

Galéria: Műszőrme

 bőszárú nadrág

A vertikálisok minden eddiginél következetesebben képviselik a sziluettváltást. Legyen szó akár farmerről, konfekciónadrágról vagy kordruháról: a nadrágok most bőszárúak, néha még lefelé bővülőek is. Természetesen a szűk (skinny) modellek továbbra is a választékban maradnak, de már nem feltétlenül teszik ki őket a kirakatokba és az üzletek polcaira. Izgalomról az új fazonok gondoskodnak.

Galéria: Bőszárú nadrágok

Kárómintás kabát

Az ősz kötelező darabja. Ami már az elmúlt ősszel is kezdett megmutatkozni, az most teljes erővel érvényre jut: a kárók minden koncepcióban jelen vannak. A tartán-, glencheck- és tyúklábminták elsősorban a kabátokat és a nadrágokat díszítik. A kordöltönyöktől eltérően itt nem az összeállítás, hanem a különböző minták kombinációja gondoskodik izgalmakról – legyenek azok káró-káró, vagy kocka-virág kombinációk.

Galéria: Kockás felületek

 Állatminták

Párduc, kígyó, zebra vagy tigris – az állatbarátok a választás gyötrelmeivel szembesülhetnek. A nyolcvanas évek még mindig inspirációs forrásként működnek a tervezőcsapatok számára, amelyek most ismét elővették az állatmintákat. Mindeközben az alaphangot a 80-as évek csillogó oldala adja meg, amely néha-néha flitteres állatfigurákban és fényes felületekben manifesztálódik.

Galéria: Állatminták

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

Szóljon hozzá

Oldal tetejére