Business

SZENIOROK A SPORTPIACON

Aziza Freutel/ TW SPORT

42%-kal többet költenek sportruházatra a még aktív, dolgozó 50 +osok, mint a már nyugdíjban lévő kortársaik

Wellness, jóga, valamint szauna és a fitneszstúdió látogatása – különösen nagyra értékelik ezeket a témákat a még aktívan dolgozó 50-60 év közöttiek. Sokkal nagyobbra, mint a már nem dolgozó kortársaik. Ezt mutatja a GfK vizsgálata.

És az is kiderült, hogy ma már a hatvanas éveik közepén járók számára sincs vége a munkának. „A hetven év felett állásban levők aránya évek óta nő”, mondja Dr. Wolfgang Adlwarth, a GfK szakértője. 2007-ben a hetvenen felülieknél a háztartások 2,5% – ában volt munkából származó jövedelem, 2017-ben pedig ez az arány már 5,3 %-ra emelkedett. 

Ami a felmérésből a sportszektor számára lényeges
Az ezüstkorú aktívak számára a sport nagyon fontos. Ez nemcsak a sporttevékenységre és a sportesemények látogatására vonatkozik, hanem a sporthoz szükséges termékek vásárlására is. Ez a célcsoport lényegesen többet költ sportruházatra, sportcipőkre és az aktivitást követő Fitness Trackerekre, mint az azonos korú nyugdíjasok. Különösen jelentős a különbség a sportruházatnál, ahol ez a többlet 42%-kal magasabb, mint az inaktív nyugdíjasoknál. 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás