Business

Szakvásári hírek

NEMZETKÖZI SZAKVÁSÁROK

Mire számíthat a szakma a düsseldorfi rendezvényen?

600 SHOWROOM, HÁROM VÁSÁR ÉS EGY FESZTIVÁL A VÁROSBAN 
A július 19. és 26. között megrendezésre kerülő Düsseldorfi Divatnapok ismét széleskörű programot kínál, nemcsak a szakemberek, hanem a divat iránt érdeklődő közönség számára is. 
A divatszakma számára a 600 bemutatóteremben és a vásárokon is megjelenő új kollekciók a fontosak. Van egy változás: a Supreme Women & Men vásár elköltözött, négy emeletet foglal el a Kaiserswerther Straße 117-től 119-ig. A szervező Igedo Exhibitions két független vására, a Fashn Rooms és Neonyt  ismét az Areal Böhlerben kerül megrendezésre, mindkettő július 22-24. között, 300 kiállító márkával. 
A korábbi évekhez hasonlóan a szakmai látogatók számára transzferszolgáltatás áll rendelkezésre. A Fashion Net shuttle járatai a Médiakikötőtől a Böhler-területen, a Kaiserswerther Strasse-n keresztül a Karl-Arnold-Platzig közlekednek az összes fontos rendelési pontra július 22-től, szombattól július 24-ig, hétfőig bezárólag, naponta 9.00 és 19.00 óra között. A fix hop-on/hop-off megállók a Karl-Arnold-Platz és a 29-es csarnok. 
Július 22-24. között az Areal Böhler ismét a divat, a trend és az innováció olvasztótégelye lesz. A Showroom Concept az ügynökségek és prémium márkák számára egy nappal korábban, 2023.07.21-én, pénteken kezdődik. 
Mindkét rendezvény látogatói nyugodt, barátságos légkörre és a nemzetközi márkák izgalmasan kurátori választékára számíthatnak a nyári kiadáson. A régi ismerősök és az új arcok sikeres keveredése inspiráló beszélgetéseket és fenntartható impulzusokat nyújt a kapcsolatépítéshez, a cserekapcsolatokhoz és nem utolsósorban az üzlethez.

A Messe Frankfurt a Kingpins Show részvényese lesz

Ez az együttműködés erősíti a farmeripar jövőjét.  
A Messe Frankfurt és a Kingpins Show, a farmeripar vezető szakkiállítása örömmel jelentik be stratégiai partnerségüket, amely tovább erősíti elkötelezettségüket az innováció, az együttműködés és a növekedés előmozdítása iránt a farmeripari közösségen belül. A Messe Frankfurt új szerepe a Kingpins Show partnereként megerősíti a textilportfólió jelenlétét a farmeriparban, és alátámasztja az iparág fejlesztése iránti elkötelezettségét.  

Megbízható kezekbe került a Premium Group

Anita Tillmann átadja az irányítást Jörg Arntznak és a tapasztalt menedzsment csapatnak 
A Premium Group új fejezethez érkezik: az alapító Anita Tillmann átadja a vezetést üzlettársának, Jörg Arntznak és a tapasztalt menedzsmentcsapatnak. Anita Tillmann közel 21 év sikeres vezetés után az év végén visszavonul az üzleti tevékenységtől. Stratégiai tanácsadóként továbbra is a Premium Groupnál marad. 
A Clarion Events, a Premium Group anyavállalata (Tillmann asszony öt éve adta el a cégét a Clarion Britic cégnek) támogatja ezt az átmenetet, és köszönetet mond az alapító Anita Tillmann-nak a sikeres, hosszú távú partnerségért. Lisa Hannant, a Clarion Events vezérigazgatója elmondta: „Szeretnénk hálánkat és szívből jövő köszönetünket kifejezni Anitának azért a szenvedélyért, kreativitásért és vízióért, amelyet az évek során a Premiumba fektetett. A folyamatos barátságnak és együttműködésnek, valamint Jorg és a szélesebb csapat képességének és tapasztalatának köszönhetően teljes mértékben bízunk abban, hogy a vállalkozás jó kezekben van most és a jövőben is.”

Az inspiráció és a költségvetés találkozása

Új árképzési stratégiák, koncentrált kollekciók, fenntarthatóság és az újraéledő alkalmi elegancia köré épülő szövetek – ezek a témák jellemezték a müncheni Fabric Start szakvásárt, amely a Bluezone farmerplatformmal együtt a müncheni MOC-ban rendeztek meg. 
A 2024-es őszi kollekciók vásárán a nyolc csarnokra elosztott 42 500 m²-es területen mintegy 1100 kollekciót mutattak be – többek között az Algaeing, Assyst, Cadica, CNC, KBC, Liberty, Lisa, Sorona, Takisade, Tessuti, WeNordic és Yünsa, hogy csak néhányat említsünk. Trendfórumok mutatták be az új szezon szín- és anyagtrendjeit, innovációinak és inspirációinak koncentrált esszenciáját az „Egymás” mottó alatt. 
A piaci környezet továbbra is kihívást jelent, de a kilátások ismét javulnak” – foglalja össze a hangulatot Sebastian Klinder, a Munich Fabric Start ügyvezető igazgatója. „Olyan helyszínt teremtünk itt, ahol a világ minden tájáról érkező emberek találkoznak – és mindenki, aki aktívan szeretné alakítani iparágunk pozitív jövőjét, tudja, hogy a közösség, a kommunikáció és az öröm milyen fontos az ehhez szükséges energia kifejlesztéséhez. Pontosan ezért is lényeges része a mi elképzelésünknek, hogy a szórakozást visszahozzuk a divatba” – teszi hozzá Frank Junker, a Munich Fabric Start kreatív igazgatója és partnere.

Az IFEMA MADRID a Km0 Moda és az ETMad programjait a MOMAD első napjával egybeeső időpontra időzíti

A Nemzetközi Divat-, Lábbeli- és Kiegészítő Vásár első napja egybeesik a Kilómetro 0 Modával, az Asecom által szervezett, a textil- és divatágazat számára nyújtott szolgáltatásokat bemutató 360º-os vásárral, valamint az ETMaddal, a Madridi Textilipari Találkozóval, amelyet szeptember 13-án, 14-én és 15-én rendeznek meg az IFEMA MADRID-ban. 
Az Életmód Hét magában foglalja a Km0 Moda, a textil- és divatipar, a helyi textilgyártók, szövet- és kiegészítő cégek és mások számára 360º-os szolgáltatásokat kínáló kereskedelmi találkozót, valamint az ETMad, az általános termelőknek szóló madridi textilipari találkozót, amelyet szeptember 13-án, 14-én és 15-én rendeznek meg az IFEMA MADRID északi kongresszusi központjában. Ezek az események egybeesnek a MOMAD, a Nemzetközi Divat-   Lábbeli- és Kiegészítőipari Szakkiállítás első napjával szeptember 15-én. Ez lesz a nyitónapja az életmód hetet alkotó többi vásárnak is, nevezetesen az Intergiftnek (13-17), a Bisutexnek (14-17) és a Madridjoyának (14-17). A vásárok egy, közös helyszínen való megjelenése nagyszerű lehetőséget biztosít a kiállítók és a MOMAD látogatói számára, akik így mindannyian megismerkedhetnek a helyi ipari ajánlatokkal, mint például a ruhaipari műhelyek, a kötött ruházati termékek, a nyomtatás, a mintakészítés és -vágás, a kikészítés, a szövetek és a textil kiegészítők, valamint felfedezhetik a sima és nyomtatott szöveteket gyártó vállalatok széles választékát, valamint a vezető kiegészítő és textiltermékeket gyártó cégeket.
A MOMAD, a Salón International Fashion, Footwear and Accessories Trade Show (szeptember 15. és 17. között) kihagyhatatlan kirakatok lesznek a szakma számára. A kiállítás egybeesik az IFEMA MADRID által szervezett Intergift (13-17.), valamint a Bisutex és Madridjoya (14-17.) kiállításokkal, mindkettő szeptember 14-17. között kerül megrendezésre.

PREMIUM és SEEK

RÉGI HELYSZÍN, ÚJ SZELLEM 
Ismét a Gleisdreieckben. Visszatérve a jól bevált helyszínre, a berlini Premium és Seek vásárok pozitív szellemmel győzték meg a látogatókat. Az Anita Tillmann és Jörg Arntz köré csoportosuló PREMIUM és SEEK csapatok az új Trend és Esemény Platform sikerével bizonyították rátermettségüket. Az újonnan kétnaposra rövidített formátum összesen 450 nemzetközi márkát mutatott be az új generációból, 250 márkát a PREMIUM-on és 200 márkát a SEEK-en. A mottómennyiség helyett minőség“. A márkák mellett egyértelműen a fenntarthatóság, a technológia és az üzleti élet szakértőinek know-how-ja állt a középpontban. Ha nem fedeztél fel vagy nem tanultál semmi újat az elmúlt két napban, akkor lemaradtál. A világ minden tájáról érkeztek látogatók a Station Berlinbe, hogy megnézzék, mit talált ki a Premium Group erre a rendezvényre – ami nem okozott csalódást. A hangulatot a könnyedség, a sok napsütés és a jó beszélgetések jellemezték. A változatos portfólióba számos szépségápolási márka is bekerült.

Lineapelle 2023. szeptember – a Freudenberg az EU-ban gyártott a műbőr alkalmazásokhoz való fenntartható mikroszálas textíliákat itt mutatja be 
A Freudenberg Performance Materials (Freudenberg) a 24/25-ös őszi-téli szezonban a Lineapelle bőripar nemzetközi szakvásáron mutatja be az Evolon® környezetbarát, európai mikroszálas technológiájának új alkalmazásait a divat- és bőrárukollekciók számára. Ezek között először szerepelnek innovatív megoldások a cipő-, bútor- és autóipari műbőr alkalmazásokhoz is. A Freudenberg a szeptember 19. és 21. között megrendezésre kerülő milánói vásáron a 9-es csarnokban, a D02-D04-es standon várja a látogatókat. 
A Freudenberg a franciaországi Colmarban található telephelyén oldószerek és kémiai kötőanyagok nélkül állítja elő az Evolon® mikroszálas textíliákat. A telephely az OEKO-TEX STeP és a DETOX TO ZERO tanúsítványokkal rendelkezik. Az európai gyártás az európai ügyfeleknek logisztikai előnyöket kínál a rövidebb ellátási láncok és szállítási útvonalak révén. 
A beltéri és a kültéri területek közötti határok folyamatosan elmosódnak. Így válnak egyre sokoldalúbbá, kifinomultabbá és tartósabbá a szabadtéri terek élvezetére létrehozott tervezési megoldások. Még egy okot adva arra, hogy miért a nyár az ideális időszak a kinti életre és a teljes kikapcsolódásra.

SOURCE FASHION

Három rendkívül produktív napot követően befejeződött Európa legújabb felelős beszerzési kiállítása, a Source Fashion, amely globális kapcsolatépítési lehetőségeket, felbecsülhetetlen értékű kapcsolatokat, inspiráló társadalmi vállalkozásokról szóló történeteket és új üzleti lehetőségeket kínált a résztvevőknek.  
A nyersanyagoktól, szövetektől és csomagolásoktól kezdve egészen a házon belüli tervezési szolgáltatásokat kínáló szerződéses gyártókig, a kiállítás egyetlen izgalmas helyen hozza össze az inspirációt és az eszközöket, hogy új termékcsaládok keljenek életre. 
A háromnapos kiállítás, a Source Fashion a kiskereskedelem legnagyobb neveit látta vendégül. Vásárlók, beszerzési menedzserek, termékfejlesztők, technológusok és tervezők olyan márkáktól és kiskereskedőktől, mint a John Lewis, Mountain Warehouse, Fila, Selfridges, H&M, Lipsy, Lyle & Scott, Joules, FILA, Perry Ellis, JoJo Maman Bebe, Monsoon, Fatface, Lulu Guinness, Next, Sainsburys, Vivienne Westwood, Stitch Fix, ASOS, Bella Freud, Burberry, Fat Face, Hackett, Harrods, NBrown, Monsoon és még sokan mások jöttek el, hogy felfedezzék és beszerezzék a Source Fashion auditált kiállítóinak változatos kínálatát. Sok látogató számára kiemelkedő volt a mongóliai kiváló minőségű kasmír, a gyönyörű, kézzel készített etikus kiegészítők Madagaszkárról, köztük az Anaka rafiából készült táskái, valamint a Fülöp-szigetekről származó luxus, fenntartható kézműves darabok. A kiállítók véleménye rendkívül pozitív volt, sok sikertörténetet hallottunk a kiállítótérből. Az országok pavilonjai, köztük a Fülöp-szigetek, igyekeztek kiemelni az új nemzetközi kereskedelmi jogszabályok előnyeit, amelyek új lehetőségeket nyitnak meg. 
A következő Source Fashion kiállításra 2024. február 18-20-án kerül sor az Olympia Londonban. További információkért látogasson el a www.source-fashion.com weboldalra.

(DM)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .