Business

STYL és KABO, a divatpiac kapuja

Brnóban évente kétszer három napon át minden a divatipar körül forog:

az iparág szakemberei látogatnak a dél-csehországi városba, hogy Csehország és Szlovákia egyetlen beszerzési vásárán tájékozódjanak az új trendekről, találkozzanak beszállítóikkal és megismerjék a divat- és cipőpiac legfrissebb újdonságait.

A STYL és KABO története negyedévszázaddal ezelőtt kezdődött. Ekkor rendezték meg először Brnó erre a célra kialakított vásárközpontjában a textíliák, cipők, bőráruk és divatékszerek szakvásárát. A cseh piacon ez olyan újdonságnak számított, ami – a növekvő igényeknek megfelelően, a szezonok változását követve, évente kétszer – a beszerzések egyedülálló platformjaként szolgált. Az ötlet bevált és a két vásár azóta is minden eddiginél eredményesebben működik.

Idén, sorrendben az 53. STYL és KABO időpontja február 16-18.

Ismét egyedülálló lehetőséget kínál a vásár nemcsak a cseh, hanem nemzetközi partnerekkel való üzleti kapcsolatok kiépítésére is. A kiállítók közel 600 márkát mutatnak be a várhatóan mintegy 5000 szakmai látogatónak. A visszatérő résztvevőkön kívül számos új kiállítóval is találkozhatnak a látogatók. Többek között jelen lesznek: Olaszországból a női konfekciók gyártásában 100 éves hagyománnyal rendelkező Gironacci Arduino, Bulgáriából az olasz alapanyagokból női fürdőruhát készítő Sun Diva, Romániából a női ruházatot gyártó DAN INTERNATIONAL és MANIFATTURE NEAMT, a spanyol piac „smash“! női kollekcióját gyártó Mad Max Fashion, valamint a dán Nümph.

A felsoroltakon kívül a STYL-re jelezték részvételüket olyan visszatérő kiállítók is, mint: Anytra, H & D Prostějov, Jihočeská textilní, Jitex COMFORT, Jopess fashion, KARPET, LERROS Fashion, MODELA, Moděva, SANU BABU, TEXART, Vestis line és még sokan mások is. Két év után visszatér a Tylex Letovice is. A KABO, a cipő-és bőráru vásár kiállítói között ugyancsak ott vannak a már megszokott cégek és márkák, és néhány újdonság is: ALBOT, ANEKTA, batohy BECKMANN, Caprice, DERMATEX, Gabor, Geneze, Jana shoes, Jiří Šnobl, Legero, Konsorcium T+M, MARCO TOZZI, OBUTEX, PROTETIKA, Rieker Bohemia, Salamander, s.Oliver Shoes, Tamaris, UNIDAX vagy V + J OBUV.

Létezik esetleg olyan kereskedő, aki ne szeretné tudni, hogy a következő szezonban mik lesznek a divatszínek, vagy hogy milyen termékből lehet majd a legtöbbet eladni?

A női- és férfidivathoz a kulcsot most is a holland trendszakértő, Ellen Haeser szemináriuma biztosítja. Ezen kívül is lesz számtalan kísérőprogram, a tervezők utcájától kezdve a divatbemutatókig, ahol várják a szakembereket.

Az 53. STYL és KABO divatvásárokkal kapcsolatos további információk, valamint a kísérőprogramról és a tervezett divatbemutatókról szóló tájékoztatók az alábbi címen találhatók:  www.styl.eu.

A szakvásárok magyarországi képviselete a BD-EXPO Kft.

(www.bdexpo.hu/styl; office@bdexpo.hu)