Divat

 SPORTOS HATÁS, FODROK ÉS GLITTEREK

Gyermekruházati trendek 2018. tavasz

Hamarosan két egymással ellentétes fő vonal uralja a legkisebbek öltözködését is.

 

 

 

 

 

 

RETRÓ SPORTOK

   

Visszafogott színek jellemzik a cipzáras, garbónyakú tréningfelsőket és a klasszikus pólókat. Az összkép természetes részei a csíkok, amelyek a lábszáron és a szoknyaszegélyen egyaránt megjelennek. Kicsit olyanok a ruhadarabok, mint amilyeneket a hetvenes években az élsportolókon lehetett látni, de mégis modernek. A nagyobbakon és a kisebbeken egyaránt jól mutatnak.

„A korábbi évtizedek – az ötvenes és a hetvenes évek – autentikus öltözetei a kilencvenes évek sportruházatának stílusjegyeivel elegyednek. A fiataloknak szánt kollekciók esetében a nosztalgikus stílus az egyik legfőbb inspiráció.” Hanneke Van Den Brink (Tumble’N Dry)

CSAPATJÁTÉK

A hatás lehet erőteljesebb is. Intenzív, sokszor egymástól eltérő színek társítása jellemzi a kosárlabda és a futball inspirálta öltözékeket. Az irányzatot funkcionális anyagok,  áttört részletek, számozott pólók és bluzonok jellemzik.

„Az athleisure témára támaszkodva a fiataloknál minden a kosárlabda körül forog. Ehhez jól illenek az olyan erős színek, mint a türkíz és a narancsszín. Kulcsfontosságot kap a kapucnis mellény és a kapucnis pulóver. A lányok az áttört topokhoz sportos bermudákat, a hátul gumis pólókhoz pedig leggingeket hordanak.” Eva Werner (Blue Seven)

GUCCI-JELLEG

Fodrok, pliszék, hímzések – a gazdag díszítés változatlanul fontos téma a gyermekdivatban is. A hatást lezser, farmeres stílus vagy athleisure beütés ellensúlyozza.

„Játékos részletek, fodrok, könyöktől lefelé bővülő trombitaujjak és pliszék adják meg a kollekciók alaphangját. A kislányoknak olyan modelleket készítünk, amelyeket ezüstös csillogás, aranyfóliadíszítés és tüllvirágrátétek dobnak fel.” Eva Werner(Blue Seven)

SZÍNES NYOLCVANAS ÉVEK

A színhatás újra ütőssé válik, előtérbe kerül a szivárvány minden árnyalata, sőt a neonszínek is. A modelleken frottír rátétek, iskolás ákombákomra emlékeztető nyomatok, és nem utolsósorban szmájlik tűnnek fel, és repítenek vissza a nyolcvanas évekbe.

„A lányok a semleges tónusokat rikító vagy neon színekkel kombinálják – különösen fontos szerepet kap a pink a világoskékkel és a narancssárgával. A fiúknál is színes lesz a szezonkezdet, mindenekelőtt a sárga és a narancssárga neonváltozata kerül előtérbe. Ahogy múlnak a hetek, a hatás annál egyértelműbbé válik.” Stefanie Keil (S.Oliver Red Label Junior)

HEAVY METAL

Az ezüst, az arany, a réz és a rózsaszín mindenhol felbukkanhat. A lezser pólókra ilyen fólianyomás kerülhet, de ott a helyük az elegáns ruhákon és a cuki sortokon is. Akkor is, ha azok a slágerszínek valamelyikében készülnek.

„Nagy súlyt helyezünk a fémes, ezüstös, aranyos és vörös arany hatásra. A felsőkre csillogó és világító díszítő elemek, flitterek és nyomatok kerülnek. A fémes csillogás még a nadrágokon és szoknyákon is megjelenik.” Peter Bohlender (Blue Effect)

(TextilWirtschaft)