Business

Selfridges szuperprojekt

Újabb szuperprojekt a Selfridges Accessories Hall

Két évvel ezelőtt jelentette be a brit Selfridges áruházcsoport, hogy a londoni Oxford Streeten levő központi áruházában 300 millió fontos (354 millió euró) átfogó beruházásba kezd. A közelmúltban nyílt meg a kiegészítők csarnokának első része, amely 2018-ig 5580 m2-re nő, és az átépítés után a világon a luxuskiegészítők – kézitáskák, napszemüvegek, sálak és kis bőr használati cikkek – legnagyobb részlegévé válik.

A beruházás eredményeképpen megháromszorozódik a kiegészítő-kategóriába tartozó termékek eladási területe. Napról napra több mint száz márka és 70 ezer termék bemutatására nyílik lehetőség, és a raktárkészlet is növelhető lesz, amennyiben ezt a kereslet megkívánja. Az árak Any Hindmarch luxusmatricájának 35 fontos árától a 20 ezer fontnál drágább kézitáskákig terjednek.

A Selfridges abból indul ki, hogy a kiegészítőkből származó árbevétel a csarnok építésének 2014-es kezdetétől a 2018-s befejezéséig 50%-kal fog emelkedni. Az új csarnok terveit David Chipperfield brit építésszel együtt alakították ki. A nagyon világos, falak nélküli környezetben, fehér carrarai márványpadlón tíz márka, a Balenciaga, a Burberry, a Chanel, a Céline, a Chloé, a Chrome Hearts, a Gucci, a Loewe, a Mulberry és a Saint Laurent nyitotta meg márkabutikját. A tér középpontjában a Fount bár áll, a koktélkoncepció megvalósításához sikerült megnyerni Ryan Chetiyawardanát, azaz Mr. Lyan, az ismert bármixert és a Nemzetközi Bártender 2015-es nyertesét.

A szuperprojekt keretében először az ékszereket kínáló Wonder Room és a mega-cipőosztály nyílt meg. 2016 áprilisában ezeket a Body Studio követte, amely fehérneműt, fürdőruhát, sportfehérneműt és hálóruhát kínál hatalmas választékban, és amelyhez egy kávéház és egy fodrászszalon is tartozik.

(TextilWirtschaft)

Oldal tetejére