Business

S.Oliver: Törődünk az emberekkel, a bolygónkkal és a jövővel

S.Oliver Shoes WE CARE fenntartható kapszulakollekció  

 „WE CARE – for PEOPLE, the PLANET and the FUTURE“, 2019-től kezdve ezzel a mottóval jeleníti meg az S.Oliver Group a fenntarthatóság érdekében tett számtalan intézkedését és kezdeményezését, amelyek már évek óta a vállalati filozófia részét képezik a termékfejlesztés és a kommunikáció területén. 

Az S.Oliver cipőkollekciók licencátvevőjeként részt vesz a fenntarthatósági programban a Shoe.com GmbH is, a Wortmann csoport leányvállalata. A 2020 őszi-téli szezonra fejlesztették ki a WE CARE kapszulakollekciót. A kollekcióhoz reciklált, újrahasznosított anyagokból készült prémiumsneakerek, fűzős cipők, bakancsok és motoros csizmák tartoznak. A gyártás során kizárólag vizes bázisú, oldószermentes poliuretánokat és ragasztókat használnak. A termékeket a WE CARE címkével látják el, a csomagolásul használt dobozokat is tanúsított reciklált anyagokból készítették.

Heiko Hüdepohl, a shoe.com igazgatója szavai szerint:

„Vásárlóink számára a fenntarthatóság és a környezettudatosság egyre fontosabb. Az S.Oliver a textilruházatban kialakított WE CARE programmal példát mutatott, és ezzel nekünk is lehetőséget ad arra, hogy a fogyasztóinkkal sikeres, professzionális kommunikációt folytassunk. Célunk, hogy a programban kialakított szabványokat a több komponensből álló termékre, a cipőre is átvigyük. A fenntarthatóság érdekében kifejtett tevékenységünket folyamatosan szélesítjük, és tovább építjük tanúsított beszállítókból álló partnerhálózatunkat”.  

A Wortmann csoport (Detmold) Európa legnagyobb cipőgyártó és értékesítő vállalatai közé tartozik és piacvezető a női divatcipőknél. Kollekcióit világszerte 70 országban, összesen több mint 15 000 cipőboltban forgalmazzák.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás