Divat

Roma divatmárka képviselte Magyarországot a Thai Selyem Divathéten

Kultúra-divat-Thaiföld

(MTI) Roma divatmárka képviselte Magyarországot a Thai Selyem Divathéten: a Romani új kollekciója hagyományos kékfestő textilből és thai selyemből kreált összeállításokkal debütált Bangkokban. 
A Romani Design a hétvégén zárult Thai Silk Fashion Weeken mutatkozott be Thaiföldön – közölte a márka kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.

A világhírű kézzel szőtt thai selymet ünneplő divathéten negyvenkét ország divattervezői mutatták be az összesen több mint 3000 méter selyemből készült kreációikat, míg a nagyköveteket, diplomatákat, szépségkirálynőket és a sztártervező Jimmy Choo-t modellként felvonultató Grand Fashion Extravaganza Show-n hatvan ország képviselői vettek részt. A Romani Design divatmárka az alkalomra készült exkluzív összeállításai legújabb, 2020 tavaszi-nyári Blueprint („kéknyomat”) kollekciójának üzenetét hordozzák.

A kollekció 2019 novemberében debütált Budapesten, a márka tervezőinek, Varga Erikának és Varga Helenának a fő inspirációja a magyar és roma viseleti és textilkultúra évszázados egymás mellett élése és kapcsolódása. 
A kollekció a 2018-ban az UNESCO szellemi kulturális örökségévé nyilvánított kékfestés hagyományából merít: a szentendrei és tolnai kékfestő műhelyek mintái mellett a márka saját nyomatai a hangsúlyosak, amelyek a hazai cigányság magyar és roma kulturális kötődéseit fogalmazzák meg. A bangkoki bemutatóra készített estélyi ruhák a magyar kékfestő és thai selyemkészítő hagyományokat ötvözik a kulturális párbeszéd jegyében. (MTI)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás