Business

Reményre adnak okot az első lazítások Németországban

Az Ifo üzleti hangulatindexe: Magukra találnak a divatkereskedők

Aziza Freutel/ TextilWirtschaft   

Az elmúlt néhány katasztrofális hónap után javulófélben van a német vállalkozások hangulata, hangzik az Ifo-Intézet májusi konjunktúra-felmérésének eredményéből levont elemzés első mondata. Ami az általános indexet illeti, az exkluzív kiértékelés ezt mutatja a divatszakma számára:

Ugyan a divatágazat aktuális forgalmi helyzete gyengébb képet mutat az előző hónapénál, az általános üzleti helyzet és a kilátások mégis jobb osztályzatot kaptak.

A DIVATPIAC MAGÁRA TALÁLÁSÁNAK TENDENCIÁI

A ruha- és cipőkereskedelem üzleti hangulata / Adatok indexpontokban   
(Szürke: Cipő-kiskereskedelem   
Fehér: Ruházati kiskereskedelem)

ifo-ruha-es-cipokereskedelem-uzleti-hangulata

Forrás: Ifo-Intézet

A -100 indexpontos rekordérték után most már jóval derűlátóbban ítélik meg aktuális helyzetüket a ruházati kiskereskedők. Az index mintegy 25 ponttal emelkedett. Ugyanúgy, ahogy az ágazat üzleti klímájának megítélése is. A pozitív impulzusok nyilvánvalóan elsősorban az elkövetkező hónapok optimistább megítélése miatt jelentkeznek.

Jól látszik ez a cipőkereskedőknél is, akik az Ifo-Intézet TextilWirtschaft számára készített exkluzív elemzésének értelmében az ezt megelőző kutatáshoz képest szintén erőteljesebben számítanak a következő hónapok javuló üzleti kilátásaira.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás