Blog

Peter Šrámek és Korda György közös győzelmével zárult a Csináljuk a fesztivált! döntője

 

csinaljuk-a-fesztivalt-divatmarketing
MTI_Máthé_ Zoltán

Véget ért a Duna TV tízhetes zenei időutazása: május 21-én utolsó adásához érkezett a Duna showműsora, a Csináljuk a fesztivált!, amelyben 100 év 60 legjobb slágerét mutatták be. A döntőben összesen 9 dal versenyzett egymással; a Meseautó című 1934-es zenés film főcímdalától egészen a 2000-es években bemutatkozó, Szállok a dallal című Caramel-slágerig.

korda-gyorgy-balazs-klari-pesti-mese-divatmarketing
MTI_Máthé Zoltán

A sztárelőadók mellett extra produkcióval lepte nézőket a Korda házaspár új, Pesti mese című dalukat televízióban elsőként a Duna showműsorában adták elő.

A fináléban a szavazás menete átalakult, először csak a közönség adhatta le voksait, majd a végén a zsűritagok is extra pontokat oszthattak ki 4 általuk választott dalra, amivel alaposan megvariálták a végeredményt. Az összesített szavazatok alapján a harmadik helyen az ikonikus LGT-sláger, a Nem adom fel! végzett, amelyet Király Viktor és Freddie párosa adott elő, míg a dobogó második fokára a Gyöngyhajú lány című Omega-dallal Miller Zoltán léphetett fel. Az évszázad elsőszámú slágere a közönség és a zsűri pontszámai alapján egyértelműen a Solymos Antal szövegíró, és Schöck Ottó zeneszerző által megalkotott, Korda György előadásában ismertté vált Lady „N” lett. A Csináljuk a fesztivált! 2022-es győztes sztárelőadója így Peter Šrámek lett. A 45 évvel ezelőtt, 1977-ben megjelent romantikus popdalt a mindössze 28 éves énekes nagy sikerrel vitte színpadra mind az elő- és a középdöntőben, a fináléban pedig az eredeti előadó, Korda György is őszinte elismeréssel gratulált ifjú kollégájának.

A zsűritagok egyetértettek abban, hogy hiánypótló és magas színvonalú volt a Csináljuk a fesztivált! 2022-es évada. Balázs Klári úgy fogalmazott, a műsor legnagyobb nyertese az új generáció, akik megismerhették és megszerethették az elmúlt 100 év magyar könnyűzene ikonikus dalait. Férje, Korda György szerint pedig mellettük azok a művészek, akik ebben a műsorban is bebizonyították, hogy maradandót tudtak alkotni. Boros Csaba úgy vélte, a döntőben bemutatott mind a kilenc dal ikonikus hazai sláger, amelyek között minden magyar ember találhat kedvencet. Balázs Andi kifejezte háláját, hogy a Duna rögzítette és megőrizte a felejthetetlen pillanatokat, Feke Pál arra hívta fel a figyelmet, hogy ezzel a csatorna kulturális missziót teljesít. Nagy Bogi élete nagy pillanataként emlegette a műsort, amit otthon, a nappalijában is szívesen nézett volna.

A Duna showműsorának 10 adása közül – 6 elődöntő, 3 középdöntő és a finálé – a legnézettebb, 462 532 nézővel (Forrás: Nielsen Közönségmérés) az utolsó forduló volt. Ezzel az eredménnyel a Duna legnézettebb produkciója idén a Csináljuk a fesztivált! záróadása volt, valamint a szórakoztató programok kategóriájában – a sportközvetítéseken kívül – egyben a közmédia legnézettebb műsora. 2020-tól a saját gyártású produkciók közül a legkiemelkedőbb eredményt érte el a showműsor, a Duna csatornán csak a Forma-1 Magyar Nagydíjának közvetítését és az augusztus 20-i tűzijátékot nézték többen.

A tízhetes zenés időutazás érdekességei közé tartozik, hogy összesen 109 szereplő – a hatfős zsűri, a két műsorvezető, a 84 fellépő, a 14 fős tánckar, az öt tagú zenekar és öt vokalista – szórakoztatta a színpadon a közönséget, akik összesen 1750 darab fellépő ruhát, 534 pár cipőt és 600 kiegészítő ékszert viseltek az adások alatt. 136 szerző áll a bemutatott 60 dal mögött: a csúcstartó közöttük Szenes Iván, aki 6 sláger dalszövegét írta. Ha felvinnék a színpadra a 60 dal eredeti hangszereit, akkor 445 db hangszer lenne egyszerre a színpadon. (MTVA)

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .