2022-patronage-99-palyazok

Divat

Patronage’99 Alapítvány – 2022

Idén júliusban második alkalommal hirdetett pályázatot a Patronage’99 alapítvány.  Az idei pályázat témája

A színek varázsa a divatban

Pályázati termékként Öltözéket és/vagy újrahasznosított anyagból készült kiegészítőket várt a kiíró, amely lehetett (pl. táska, cipő, sál, kalap, kesztyű, ékszer).

Az idei pályázatra 15 pályamű érkezett. A szakemberekből álló zsűri nehéz helyzetben volt a döntés meghozatalakor. Több szempontból kellett értékelniük a beérkezett alkotásokat, mégpedig a pályamű kivitelezési minősége, esztétikai minősége és a pályázati témának való megfelelés szempontjait pontozták.

A Patronage ’99 alapítvány második díjkiosztó gálájára 2022. november 11-én az Óbudai Társaskör elegáns dísztermében került sor. Manökenek mutatták be a pályaműveket, Medgyessy Ildikó vállalta a műsorvezetést.

patronage-99-2022
dr. Medgyessy átadja az első helyezettnek, Rengei Georginának a díjat

Nyertesek:

  1. hely: Rengei Georgina
  2. hely: Borsodi Eszter
  3. hely: Baranka Mária

Különdíjak:

  • Wasilewski Laura, Elegant Design Zrt különdíj – ennek értelmében a különdíjban részesülő pályázó munkáját szériagyártásban elkészítik, és a tervezővel való megállapodás szerint saját csatornáin fogja árusítani.
  •  Károly Anett, Magyar Könnyűipari Szövetség különdíj
  •  Krémer Virág, legjobb kivitelezés díj
  •  Nagyné Horváth Eszter, Textilipari Műszaki Tudományos Egyesület különdíj

Patronage’99 pályázat 2022 – EREDMÉNYHIRDETÉS

Fotók: Szabó Adrienne

Az első helyezett 300 000 Ft-ot vihetett haza, a második 150 000 Ft jutalmat kapott, míg a harmadik helyezettnek 100 000 Ft volt a nyereménye. Természetesen a különdíj sem maradhat el, ami ebben az esetben az Elegant Design Zrt. részéről került felajánlásra: a különdíjban részesülő munkáját szériagyártásban elkészíti, és a tervezővel való megállapodás szerint saját csatornáin árusítja majd.

Gratulálunk a pályázóknak!

Köszönet dr. Medgyessy Ildikónak a pályázat létrehozásáért és fenntartásáért!

A Patronage’99 Alapítvány

Patronage 99 Alapítvány 2020. február végén jött létre. Az alapítvány megalapítója és mentora dr. Medgyessy Ildikó divatszakember, aki hagyományteremtő szándékkal egy divatdíjat indít útjára. Az alapítvány a pályázat eszközével hívja fel a figyelmet az öltözködéskultúra fejlesztésének fontosságára hazánkban. Az alapítvány ösztönözni szeretné a divattervezők, öltözködési szakemberek tevékenységét, továbbá a figyelmet rájuk irányítani, mindezt az ember és a természet állandó szoros összefüggéseiben. 
Az alapítvány kuratóriumának elnöke Szabó Dorottya, titkára Török Anna. 
Az elnevezés kettős értelmű. Franciául a ’patronage’ szabásmintát jelent, de egyben utal egymás segítésére is. A két 9-es, azaz a 99-es, az alapító és leánya szerencseszáma.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .