Business

Párizsi és milánói influencer marketingügynökségek egyesítik erőiket

Fúzió

Tobias Bayer/ TextilWirtschaft

Hogyan találja meg egy divatmárka a megfelelő influencert? Az Ykone és az MB New Media Agency ügynökségek segítik az LVMH, a L’Oréal és a Nespresso ügynökségeit a megfelelő nagykövetek keresésében. Kreativitással és csúcstechnológiával. Mostantól kezdve együtt üzletelnek. A fúzió jól mutatja, hogy az influencer marketing milyen irányba halad.

Nehéz elképzelni a divatot influencerek nélkül. A megfelelő influencerek kiválasztása azonban mára már tudománnyá vált. Ennek megfelelően keresettek azok a szakemberek, akik segítenek a márkáknak a keresésben. Az influencermarketing két vezető ügynöksége egyesíti erőit.

A párizsi székhelyű Ykone ügynökség, amelyet 2008-ban alapított Olivier Billon, és amely ügyfelei között tartja számon a L’Oréal, az LVMH, a Chopard és a Nespresso cégeket, felvásárolta Matteo Baldi milánói székhelyű MB New Media Agency ügynökségének 51%-át. A jövőben az olasz leányvállalat neve Ykone Baldi lesz. A 30 alkalmazottat foglalkoztató ügynökség influencerekkel áll szerződésben, projekteket és kampányokat valósít meg a márkák számára, és segít nekik a közösségi hálózatokon keresztül terjeszteni üzenetüket.

„Ez egy fontos lépés a nemzetközi terjeszkedésünkben” – mondta Billon. „Az egyik legavantgárdabb és legtekintélyesebb milánói ügynökséggel való egyesülés lehetővé teszi számunkra, hogy útbaigazítsuk a márkákat kommunikációs stratégiájuk globális megvalósításában.”

Az összeolvadás rávilágít arra is, hogy az influencermarketing rohamos növekedésnek indult. Kezdetben ezt a területet alábecsülték a nagy reklámügynökségek. Emiatt kisebb, többnyire helyi szakemberek választották ezt a területet. Mára azonban az influencermarketing már a marketingmix állandó eleme, amelyet szinte minden nemzetközi vállalat használ, emiatt egyre nagyobb szükség van a globális ügynökségekre.

Az Ykone és az MB New Media Agency egyesülése jól mutatja, milyen irányba halad az influencermarketing, és milyen készségekre van szükség. Az Ykone erős az adatelemzésben. Az ügynökség egy olyan adatbázissal rendelkezik, amely tartalmazza az influencerek profilját, elérési lehetőségeiket, valamint követőik struktúráját. Néhány kattintással ellenőrizhető, hogy egy adott influencerrel milyen mértékben érhető el a kívánt célközönség a célpiacon.

Az MB New Media Agency ezzel szemben a kreativitásban erős. Az ügynökségnek saját stúdiója van Milánóban, és maga valósítja meg a kampányokat. Emellett az ügynökség az Enrico De Finis által vezetett Bold Management részlegével influencertehetségeket kutat. Többek között Leonie Hanne, Tamara Kalinic, Veronica Ferraro és Andrea Faccio áll velük szerződésben.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .