Divat

Pályázat a klasszikus kis fekete ruhához illő népi kiegészítők készítésére

Kultúra-népművészet

(MTI) – A Hagyományok Háza Nyitott Műhely pályázatot hirdet népi kézművesek, iparművészek és egyéni alkotók számára a klasszikus kis fekete alapruhához illő, a magyar népi fejviseletek motívumaiból, formáiból és technikai megoldásaiból építkező kiegészítők készítésére – tájékoztatta a Hagyományok Háza az MTI-t.

A kis fekete ruha minden nő szekrényének alapvető ruhadarabja. Szinte bárhova felvehető és mindig divatos. Ezt a ruhadarabot azonban izgalmassá és egyedivé a kiegészítők teszik

– olvasható a Hagyományok Háza közleményében, amelyben felidézik, hogy a Nyitott Műhely meghatározó eseménye volt a 2017-es „Kis fekete projekt”, amely során a három fekete alapruhához az alkotók kiegészítőket terveztek.

A projekt folytatásaként idén is pályázatot hirdetnek a klasszikus ruhadarabhoz illő népies kiegészítők (ékszer, táska, kalap, sál, kabát) készítésére.

Egy alkotó több tárggyal és tárgy-együttessel is pályázhat. A pályázat célja, hogy a Nyitott Műhely alkotó közösségét új tagokkal bővítsék, így alkotópárosok jelentkezését is várják.

Pályázni augusztus 14-ig lehet a Hagyományok Háza honlapján.

A díjazott alkotásokat a Hagyományok Háza Nagyvárosi FolkUdvar című programsorozatának divatbemutatóján láthatja a közönség augusztus 20-án – olvasható a közleményben.

MTI/ bhk \ pmg

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás