Business

Ötvenedik, jubileumi Heimtextil

A januári Heimtextil (2020. január 7-10.) jubileumi rendezvény lesz, az 50. a sorban, amely soha eddig nem látott mennyiségű fenntartható terméket mutat majd be. A lakás- és közületi textíliák nemzetközi vására a világ legszélesebb kínálatával jelentkezik, azon 3000 kiállító mutatja be újdonságait.

A fenntarthatóság elvei szerint gyártott textíliáit több mint 250 cég mutatja be. Ezek nevét tartalmazza a Green Directory elnevezésű, tizedik alkalommal kiadott kiállítói lista. Fenntartható módon gyártott anyagok lesznek Trend Space keretén belül, az új, Future Materials Library elnevezésű kiállítási térben is, a látogatók megismerhetik az innovatív anyagok sajátosságait és előállításuk módját. A bemutatótér fókuszában az újrahasznosított anyagok és az ún. élő textíliák állnak majd. A 12.0 csarnokban Green Tours és Green Village elnevezéssel vezetett túrák adnak majd választ minden zöld témával kapcsolatos kérdésre. A Green Village kódokat és tanúsítványokat mutat be, hogy ezzel segítse a cégeket a fenntarthatóság terén.

A dizájn iránt érdeklődőket az elsőszámú programként várhatóan a 3.0 csarnok vonzza majd a leginkább. A Trend Space lesz a trendek és inspirációk, az innovatív anyagok, színirányzatok és dizájnújdonságok helyszíne. Kereken 2000 m²-en alakítanak ki egy olyan fórumot, amely a vásár zárása után újrahasznosítható textíliákból és anyagokból áll. A Trend Space terét a Stijlinstituut Amsterdam hozza létre.

A 2020-as Heimtextil a textilipari gépek széles spektrumát mutatja be Textile Technologies elnevezés alatt. Ennek háttere a digitális transzformáció, amely alapvető változásokat eredményez a lakástextíliák előállításában és feldolgozásában. A Heimtextil rámutat az iparban végbemenő technológiai változások lehetőségére is. A legújabb termékfejlesztések is itt mutatkoznak be a digitális nyomtatógépektől, szoftverektől és tartozékoktól a textilfeldolgozó gépekig. Mindemellett a vásár első ízben kínál olyan egyedüli programsorozatot, amelynek előadói az ipar és a kutatás területről érkeznek.

A Heimtextil Decorative & Furniture Fabrics szegmensében 40 új kiállító mutatkozik be. A 4. és 6. csarnokban összesen több mint 400 gyártó mutatja be kollekcióit. Különösen nagy számban képviseltetik majd magukat a top európai gyártók. A könnyebb eligazodás érdekében a 250 bútorszöveteket, dekoranyagokat, függöny- és ágynemű-alapanyagokat kiállító céget külön szignóval jelölik a standokon és a katalógusban.

A bútoripar képviselői részére a 4. csarnok kibővített termékspektrumot kínál, amely egyidejűleg attraktív megjelenést tesz lehetővé a Design Dialogs kínálata számára is. A bútoripar dizájntrendjeit a Heimtextil szerdai napján 12-13.30 óra között, a 4.2 csarnok Lecture Areal területén tekinthetik meg az érdeklődők.

A közületi létesítmények berendezőinek egy új üzleti és értékesítési helyszínt alakítanak ki. Az Interior.Architecture.Hospitality EXPO területén 370 kiállító megoldásai szólnak majd a belsőépítészet, a tervezés és a vendéglátás területéről érkező vásárlóknak. A termékkínálatot egy új anyagkönyvtár, az Interior.Architecture.Hospitality LIBRARY egészíti ki.

A 8.0 csarnokban Window & Interior Decoration elnevezéssel függönyök, dekorációs anyagok és -rendszerek, bútorszövetek, árnyékoló és napvédő termékek, szőnyegek, textilfeldolgozó szerszámok mutatkoznak be.

Beautiful Living elnevezéssel a 9.0 csarnokban dekorációs párnák, ágytakarók, plédek, asztalterítők, konyhai textíliák és az életstílushoz igazodó kiegészítők gyártói kapnak helyet. A 50., jubileumi rendezvény itt vonultatja fel az elmúlt 50 év dizájn-klasszikusait, és egyúttal saját 50 éves történetét felölelő időutazásra invitálva a látogatókat. Négy teremben lesznek láthatók az elmúlt évtizedek színei, formái, bútor-és dizájn elemei, együttműködésben Európa legnagyobb szaklapjával (Schöner Wohnen).

A Smart Bedding szegmens a 11.0 csarnokba kerül, amely az egészséges alvás mibenlétével ismertet meg, és ajánl hozzá különböző megoldásokat. Matracokat, ágyneműt a hozzájuk tartozó technológiával, valamint takarókat és párnákat, 140 szakmai nagyágyú tálalásában. Emellett néhány izgalmas start-up cég prezentál új, érdekes újdonságokat. Fontos információkkal szolgál a Sleep! The Future Forum elnevezésű előadótér. A program valamennyi vezető témát felöleli (digitalizáció, sport, vendéglátás, egészségmegőrzés, beltéri dizájn stb.).

BD-Expo Kft 
a Messe Frankfurt Exhibition GmbH hivatalos magyarországi képviselete

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás