Divat

Öt hazai tervezővel indult a második magyar divatmentoring program

Kultúra-divat-dizájn

(MTI) – Újabb öt divattervezővel vette kezdetét a második magyar divatmentoring program, amelyen hazai szakemberek közreműködésével a márkaépítéshez és fejlesztéshez szükséges üzleti, stratégiai és marketing elméleti tudást sajátíthatják el a résztvevők.

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által indított mentorprogram célja, hogy átadja azt az elméleti tudást a márkafejlesztés legfontosabb területein, amelyek nélkülözhetetlenek egy sikeres brand építéséhez – közölte az MDDÜ az MTI-vel.

Célkitűzés továbbá, hogy minél több stabil, sikeres magyar márka működjön, és a legjobban teljesítők tovább léphessenek a nemzetközi mentorprogramba is. 

A idei programban résztvevő designerek – Borbala, OST Konzept, PHILOMÉN, Vengru, VIKTORIAVARGA Budapest – mind olyan tehetségek, akik a mentorprogram elvégzése után tovább fejleszthetik vállalkozásukat – közölték.

A hazai szakemberek a vírushelyzetre való tekintettel online workshopok és one-to-one meetingeken fejlesztik a program résztvevőit. A program végén a nemzetközi szakemberek döntése alapján a legjobban teljesítő márkák folytathatják az MDDÜ és a Camera Nazionale della Moda Italiana (CNMI) közös nemzetközi mentorprogramját is.

A program résztvevői olyan szakmai szempontok alapján kiválasztott mentoroktól tanulhatnak, akik a divathoz és márkaépítéshez kapcsolódó különböző területeken szerzett tapasztalatuknak köszönhetően pontosan látják a márkák erősségeit és fejlesztendő területeit.

Az MDDÜ márkafejlesztési, kommunikációs, értékesítési és fenntarthatósági területről is biztosít szakembereket a programba. Hozzájuk csatlakoznak külsős szakértők. A kurzuson a szakemberek olyan témakörökben fejlesztik majd a márkákat, mint a divatkommunikáció, márkastratégia, válságkezelés vagy   digitális marketing.

A közlemény idézi Bata-Jakab Zsófiát, az ügynökség vezetőjét, aki kiemelte:

a program sikerességét bizonyítja, hogy az első magyar mentoring tervezői közül többeket is alkalmasnak találtak a CNMI szakemberei, hogy tovább lépjenek a nemzetközi mentorprogramba és működésük stabilizálása után elsajátítsák a külföldi terjeszkedéshez szükséges ismereteket.

A kiválasztott márkák idén szeptemberben egy állandó kiállításon és egy kollektív divatbemutatón, a Budapest Select ernyőmárka alatt képviselték Magyarországot a Milano Fashion Weeken.

A második magyar mentorprogrammal ezt a sikeres szériát tervezzük folytatni

 – hangsúlyozta az ügynökség vezetője.

(MTI/ vrzs \ brr)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .