Divat

Őszi divatlexikon

TW DIVATTRENDEK – 2018. ŐSZ

TextilWirtschaft online

Minden szakmának megvannak a saját kifejezései. A divat esetében csaknem minden szezon új fogalmakat is hoz magával, amelyek azután a közösségi média és a véleményvezérek csatornái útján egyre gyorsabban rögzülnek a fogyasztókban is.  A TW-lexikon most azokat a fogalmakat tekinti át, amelyek fontosak lesznek az előttünk álló ősz folyamán. B-től, mint Boyfriend blézer T-ig, mint Teddy.

 Boyfriend blézer

Bő szabású kabátka, mintha a barátunk szekrényéből csentük volna el. Széles vállakkal és derékban alig szűkítve lezser hatást kelt, mind farmernadrághoz, mint ruhához viselhető. Manapság jól fogy erősen férfias hatású, kétsorosan gombolt zakóként is.

DIVATTRENDEK – 2018. ŐSZ
Closed

 

Fake

(angol kifejezés, jelentése: hamis, utánzat). Olyan ruhadarab vagy anyag, amely kinézetre másnak tűnik, mint amilyen valójában és a javuló gyártási minőségnek köszönhetően egyre inkább alternatíva pl. a valódi szőrme és a pehely használata helyett és nem csak az állatkedvelők számára. A műszőrme ebben a szezonban is fontos téma, a dzsekiket pehely helyett egyre gyakrabban műszállal töltik.

DIVATTRENDEK – 2018. ŐSZ
Save the Duck

 

Herringbone

(angol, jelentése: halszálkaminta). Mostanság minden mintás, leginkább halszálkamintás. Hagyományosan főleg tweed anyagok jellemzője volt, de ma már egyre több laza jersey is ilyen mintával készül. Különböző színű fonalak használatával még mutatósabb lehet.  

DIVATTRENDEK – 2018. ŐSZ
Closed

 

Mouliné fonal

A strukturált felületek izgalmasabbá teszik az árut. A mouliné fonalat különböző színű ágakból fonják, amelyek érdekes színhatást eredményeznek. Ez remek figyelemfelkeltő az utcai viseletek esetében.

DIVATTRENDEK – 2018. ŐSZ
Todd & Duncan

 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

Oxford kocka

Széles csíkok hálózata világos alapon. Aktuálisan divatos színekben. Manapság nincs blézer vagy kabát Oxford kockás minta nélkül. Elegáns, de mégis modern, felfrissíti a régi formákat és lágyítja az újfajta, szögleges szabásvonalakat.

DIVATTRENDEK – 2018. ŐSZ
Closed

 

Scuba

(angol, jelentése: légzőkészülék). Egy rugalmas, kétoldalt használható – a neoprénre emlékeztető, de annál puhább és vékonyabb anyagminőség neve. Belső oldalának tapintása a jerseyre hasonlít. Leginkább könnyű szabadidős modellek készítésére használják, ahol kiemelten fontos a lezser megjelenés.

DIVATTRENDEK – 2018. ŐSZ
Bugatti

 

Slip-on fazon

(angol, jelentése: belecsúszik). A divat már elképzelhetetlen a bebújós loafer cipők nélkül, de nem csak ezek vehetők fel egy pillantás alatt. A slip-on ruha selymes tapintású anyagból készül, gyakran csipkedíszítéssel és igen hasonlít a hagyományos fehérneműre. Sokféleképpen kombinálható, viselhető magában vagy T-shirt és magasnyakú pulóver fölött.

DIVATTRENDEK – 2018. ŐSZ
French Connection

 

Tartán

Eredetileg egy skót klánhoz való tartozást jelképező, szövött minta. Vagy éppen annak a jele, hogy jó érzékkel választunk a divatos minták között, mert a tartán jelenleg az egyik legfontosabb divat desszin. Szintetikus anyagból készül, többnyire modakril, poliakril és poliészter keverékekből.

DIVATTRENDEK – 2018. ŐSZ
Sparkz

 

Tapered fit

(angol, jelentése: kúpszerű). A csípő- és a fenékrészen bő szabású, a lábszáron lefelé szűkülő nadrágfazon. A 80-as évek idejét idéző forma, amely újra divatba jött.

DIVATTRENDEK – 2018. ŐSZ
Wrangler

 

Teddy 

Pont olyan puha, mint a plüssállatok. A Teddy műszőrme anyag kiválóan alkalmas felsőruházatnak, bélésnek vagy blézerek és kabátok díszítésére is. A legfontosabb, hogy vastag és puha legyen. A méterárut a bársonyhoz hasonlóan szövik, a jókora flórmagasság a bozontosnak tűnő felületet eredményez.

DIVATTRENDEK – 2018. ŐSZ
Kings of Indigo

Szóljon hozzá

Oldal tetejére