Business

Olymp-Bezner Alapítvány: Tízezer euró egy új haiti iskolára

 

10.000 eurót adományozott az OLYMP-Bezner Alapítvány egy új iskolára Haitin

„Szívesen támogatjuk a haiti Dano iskola projektjét 10.000 euróval, és azt reméljük, hogy a Ludwigsburg régió más vállalatai és adományozói is követnek minket, hiszen a komplex képzési program finanszírozása sajnos még nem megoldott”, nyilatkozta Mark Bezner, az OLYMP Bezner KG. tulajdonos-igazgatója és egyúttal az OLYMP-Bezner Alapítvány kuratóriumi tagja. „Alapítványunk célja éppen a gyerekek segítése az egész világon, magától értetődő tehát ez az adományunk”.

A költségek azért merülnek fel, mert a régi iskolát teljesen le kellett bontani. Mindazonáltal értelmes takarékossági intézkedésként a használt építő anyagot megfelelő válogatás után újra hasznosítják az új iskola építésénél. Az építkezés ideje alatt a gyerekeknek át kell költözniük a szomszédos katolikus templomba, ahol a tanítást folytatni fogják, még ha szűkös körülmények között is.

A kedvezőtlen időjárási viszonyok, a látens földrengésveszély, az országra jellemző munkaügyi helyzet és az ügy sürgőssége miatt az új népiskolának egy év alatt el kell készülnie. Az alapokat Haiti kormányának új földrengésbiztos építkezési előírásai szerint építik újjá. Erre egy kétemeletes épületet húznak fel kilenc új osztályteremmel és egy iskolai konyhával, amely gondoskodik a tanulók és a tanárok élelmezéséről.

A 2008-ban az Eberhard család, Birgit és Mark Bezner által 1 millió euró alaptőkével alapított OLYMP-Bezner alapítvány elkötelezettségét eddig már több projektjével bizonyította Baden-Württembergben, Németországban és külföldön egyaránt.