Divat

Októberben ismét Budapest Central European Fashion Week

Számos újdonsággal, a hazai és nemzetközi szakma legnagyobb neveivel készül a Magyar Divat & Design Ügynökség az őszi divathétre. Az október 24-27-ig tartó Budapest Central European Fashion Weeknek ismét a főváros egyik legimpozánsabb helyszíne, a Várkert Bazár ad otthont.

A 2019-es tavaszi-nyári kollekciókat bemutató esemény programjaira a magyar tervezők mellett meghívást kapnak a régió dizájnerei, illetve divatszakértők, hírességek és influencerek. A divathét programját színesítik a témához szorosan kapcsolódó események is. Októberben is lesz Front Row vacsora, bemutatkozik a Budapest Fashion & Tech Summit, illetve Italian Fashion Show-val és Young Talents bemutatókkal várja majd az érdeklődőket a Magyar Divat & Design Ügynökség.

A szervezők egyik fő célkitűzése, hogy a főváros még aktívabban kapcsolódjon be a divatipar nemzetközi vérkeringésébe, erősítve a nemzetközi kapcsolatokat. Ennek egyik első lépéseként a Magyar Divat & Design Ügynökség három évre szóló stratégiai megállapodást kötött a Camera Nazionale della Moda Italiana-val, az Olasz Divat Nemzeti Intézetével.

 A közeljövőben nagyobb hangsúlyt szeretnénk fektetni a divatipar korszerűsítésére, a gyártásfejlesztésre, az oktatásra, illetve kiemelt figyelmet szentelünk a mentoring programjaink elindítására és a fiatal tehetségek támogatására is.

– tette hozzá Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat Design Ügynökség NZRT. vezérigazgatója.

Az előző évekhez hasonlóan a rendezvény fő szponzora a Mercedes-Benz, valamint támogatóként jelenik meg az Olasz Köztársaság Nagykövetsége.

BCEFW_k

kép 1 / 6

Fotók: 

  • Holecz Endre / MTÜ – Runway fotó
  • The Fulldog  / MTÜ – Fotófal

 A Magyar Divat és Design Ügynökségről

A Magyar Divat & Design Ügynökség, a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalataként alakult meg 2018-ban, a Budapest Central European Fashion Week-el debütált idén áprilisban. Három kiemelt részleggel kezdte meg munkáját az Ügynökség: a divatiparért Forintos-Szűcs Anita, a design részlegért Olasz Éva, a Fashion & Design Hub vezetéséért Szűrszabó Péter felel.

(DM)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás