Business

Okostelefonnal készíthet gyönyörű képeket

XIAOMI újdonságok

A folyamatos innováció iránt elkötelezett Xiaomi elektronikai vállalat 2010 áprilisában alakult meg.  Készülékei már hosszabb ideje kaphatók a különböző hazai szakboltokban, idén ősszel elindult a hivatalos magyar képviselete Wagner Tibor vezetésével. A Xiaomi a közelmúltban két új telefont mutatott be:

A Mi Note 10 a világon az első okostelefon, amely 108MP-es, prémium kivitelű öt kamerás fényképezőgéppel és hatalmas teljesítményű, 5260 mAh-os akkumulátorral büszkélkedhet, így felülmúlhatatlan fényképezési élményt nyújt. Öt különféle kamerával van felszerelve, ami a képminőség romlása nélkül 0,6 – 50-szeres zoom-ot  tesz lehetővé. A fotózás rajongói számára fontos a lehető legtermészethűbb fénykép készítése, ezért örömmel fogják használni a Mi Note 10 12MP-es 2x-es teleobjektívjét, amely a professzionális portréfotósok által használt legnépszerűbb fókusztávolság. Gyenge fényviszonyok között az 1,4 μm pixelméret és a kettős PD automatikus élességállítás élesebb és világosabb portrék készítését teszi lehetővé. 

Az 5MP-es 5x teleobjektív 10-szeres hibrid és 50-szeres digitális zoomra is képes a döbbenetes ráközelítési tartomány eléréséhez. Ezenkívül az objektív képstabilizátorral és f/2.0-ás rekesznyílással van felszerelve, hogy nem optimális megvilágítottság mellett is jobb minőségű képeket lehessen készíteni. A 20MP-es ultra nagylátószögű kamera révén a felhasználók lenyűgöző tájképeket és nagy csoportos képeket tudnak készíteni anélkül, hogy a csoport bármely tagja lemaradna a képről; míg a makró kamera automatikus élességállítást tesz lehetővé közeli képek készítéséhez. A Mi Note 10 hátoldali kamerája támogatja a teljesen új Night Mode (Éjszakai Üzemmód) 2.0 alkalmazást, amely több fényt képes beengedni, és ugyanazon jelenet több felvételét kombinálja a fokozott sokoldalúság érdekében. A koncertre járók és az éjszakai fényképezés kedvelői nagy örömmel fogadják majd a RAW „multi-frame” zajcsökkentési funkciót. A felhasználók a Vlog üzemmódban egyszerűen elegáns és vonzó videókat készíthetnek hét különféle filmszerű hatás alkalmazásával. A Mi Note 10 tartalmaz egy 32MP-es elülső kamerát is, amelynek AI szépítő, AI portré szelfi, AI jelenet észlelő, AI arcfelismerő, panoráma szelfi és kézmozdulattal készíthető szelfi funkciói segítségével fantasztikus portrékat készíthet magáról. 

A Mi Note 10 6,47 hüvelyk méretű 3D-s ívelt AMOLED kijelzővel rendelkezik. A széltől-szélig érő kijelzőnek köszönhetően a keret keskenyebb, mint valaha, ezáltal teljesen magával ragadó élményt nyújt. A Mi Note 10 vadonatúj, 88% -kal vékonyabb, kijelzőbe épített optikai ujjlenyomat-olvasóval** van felszerelve, amelynek 10% -kal nagyobb az ujjlenyomat-érzékelési területe, így erős fény, hideg és száraz ujjak esetén is reagál az érintésre. Hátoldalát 3D-s ívelt üveg borítja, amely remek fogást és kellemes érzetet biztosít a felhasználó kezének. Mind az elő- mind a hátlapot Corning®️ Gorilla®️ Glass 5 üvegborítás védi, amely növeli a karcállóságot a mindennapi tartósság érdekében. A készülék három elegáns színben kapható – éjfekete, hajnalzöld és gleccserfehér.

A Mi Note 10 bámulatos akkumulátor-élettartamot kínál. A hosszú élettartamú 5260 mAh akkumulátor támogatja a 30 W-os gyorstöltést. Az akkumulátor akár két napnál hosszabb ideig is megőrizheti töltöttségét.

MIUI 11: új vizuális és hangélmény bevezetése

A MIUI 11 egy teljesen új tervezésű, egész sor továbbfejlesztett funkciót tartalmazó alapszoftver, amely segíti a használóját a hatékonyabb munkavégzésben és megkönnyíti az életét. A felesleges elemeknek a kezelői felületről való eltávolítása és a vizuális zsúfoltság megszüntetése révén a MIUI 11 a tartalmat helyezi előtérbe. Az AMOLED képernyő lehetőségeinek hatékony kihasználása révén a MIUI 11 az Always on Display („Mindig a kijelzőn”) funkciót tökéletesen személyre szabható eszközzé teszi. Ezen felül a MIUI 11 új dinamikus hanghatásokkal rendelkezik, amely Red Dot formatervezési díjat nyert. A díjat első ízben ítélték oda okostelefon-szoftver kategóriában.

A vizuális és hangélmény forradalmasítása mellett a MIUI 11 nagy teljesítményű eszközöket és életmód-szolgáltatásokat is kínál. A vezeték nélküli fájlmegosztás, a nyomtatás, a dokumentumok és feladatok kezelése funkciók mostantól azonnal elérhetők. Ezek az új funkciók eredményes munkavégzést és a mindennapi élet hatékonyabb szervezését segítik; az új lépésszámláló, menstruációs ciklus-követő és számológép a rutin feladatok elvégzését szórakoztatóvá és egyszerűvé teszik.   
A Mi Note 10 6 GB + 128 GB fogyasztói ára 199.990 Ft lesz. A készülék november végétől lesz előrendelhető a hazai kiskereskedelmi forgalomban.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás