Business

Notre-Dame: a LVMH és a Kering 300 millió eurót adományoznak az újjáépítésre

Luxusdivat-konszernek reagálása a párizsi tűzkatasztrófára

Bert Rösch/ TextilWirtschaft

A párizsi katedrális katasztrófája a helyi luxus divatcégek tulajdonosait adakozásra készteti: a Pinault (Kering) és az Arnault (LVMH) milliárdos családok összesen 300 millió euróval járulnak hozzá nemzeti szentély újjáépítéséhez.

Legnagyvonalúbb az LVMH ( Louis Vuitton, Christian Dior, Fendi és Celine) és az Arnault család:. „A nemzeti tragédiával való szolidaritás miatt kötelességünknek érezzük, hogy segítsünk újjáépíteni ezt a rendkívüli székesegyházat, amely Franciaország szimbóluma, öröksége és egységének jelképe – áll a sajtóközleményben. Az LVMH csoport ezen kívül ígéretet tesz arra, hogy az érintett hatóságokat segíti a további adománygyűjtésekben.

A Forbes gazdasági magazin becslése szerint az LVMH elnöke, Bernard Arnault és családjának vagyonát 76 milliárd euróra becsüli. Ezzel a Forbes milliárdosok rangsorában a negyedik helyen szerepelnek. Francois-Henri Pinault,  a Kering elnöke (többek között Gucci, Saint Laurent, Balenciaga), már keddre virradóra bejelentette, hogy 100 millió eurót adományoz a katolikus templom helyreállítására. Erről számos francia, német és angol média is tudósított. A Pinault család szerint a tragédia minden franciát érint. Ilyen helyzetben mindenkinek segítenie kell a „nemzeti kulturális örökség ékkövének” újjáépítését.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás