Business

Női ruházat: amire rendelésnél érdemes figyelni

DÜSSELDORF: 2022. őszi RENDELÉSI IMPULZUSOK

Christel Wickerath/ TextilWirtschaft

Kép: Supreme tavaly télen – rendelés

Challenge Order Round. A rendelés kihívásai. Düsseldorfi találkozó. Most a beszerzési részlegnek kell okosan taktikáznia, mert a tervezés a feszült koronahelyzet miatt továbbra is nehézkes.     Nyolc pont, amely döntő szerepet játszhat a rendelési folyamatban.

1.Hagyj teret a meglepetéseknek

Ez azt jelenti, hogy a költségvetésből a „wow”-effektusokra, a nagy feltűnést keltő fénypontokra kell tartalékolni. Már tavaly ősszel kiderült, hogy a különleges tételek nagyon gyorsan elfogytak. Túl gyorsan. Annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer, fontos, hogy óvintézkedéseket tegyünk. Néha elég egy új szín vagy minta. Egyre gyakrabban szükséges a „több”et megmutatni: divatos hatalom a POS-on.

2.Ne feledkezz meg a bulikról

Jegyezd meg. A csillogás iránti vágyat 2021-ben alábecsülték. Sok ház lényegesen több eladást tudott volna elérni ruhákkal és öltözékekkel. A kis alkalmakról, olyan modellekről van szó, amelyek a fazon révén a mindennapi használatra is alkalmassá válnak. A kollekciókban rengeteg ötlet található erre vonatkozóan.

3.A kulcs a nőiesség

Ezáltal a választék új megvilágításban tud megjelenni. Az olyan nőies elemek, mint a ruhák, blúzok, az áramló anyagok, a csillogás, a fodrok és a nyomatok vibrálást és nem utolsósorban szexiséget kölcsönöznek az alakformáló szabások, a derék hangsúlyozása és a kivágások révén. Ez a nőiesség jól keveredik az alkalmi stílusokkal egy újfajta mix érdekében.

4.Újraértelmezett lazaság

Természetesen az alkalmi öltözetek továbbra is fontosak, de a kötöttruhák és a pulóverek az alapanyagoknak köszönhetőn frissebbeknek hatnak és határozottan elegánsabbnak tűnnek. Emellett a konfekcióruhák egyértelműen lezserebbek, például a vállak révén kardigán hatású blézerekkel.

5.Mix nélkül nem megy

Laza, nőies, elegáns, szexi. Lehetőleg egyetlen öltözékben, hozzá egy steppelt mellény. És ez még nem minden. A színek és a minták is ügyesen variálhatók. Különböző kockásak találkoznak, plüss mackó, nyomtatottak, techno áruk. A kiskereskedők tanácsadással pluszpontokat szerezhetnek.

6.Egyre hangosabban

A végéhez közeledik a minimalizmus korszaka. A színek és a minták teszik divatosabbá az outfiteket. A monokróm öltözékek még mindig jelen vannak, de nem rendezetten, hanem mindig hatásosan, akár színekről vagy különleges részletekről, csillogásról vagy új dizájnról van szó.

7.Az újrarendelés bizonytalan

Kényes téma, mert ahelyett, hogy több lenne a rövid szállítási határidő, a szállítási késedelmek erősen meghatározzák az alaphangot. Ez azt jelenti, hogy a kereskedelemnek januárban és februárban kell a rendelési döntéseit meghoznia annak érdekében, hogy ősszel elegendő áruval rendelkezzen. Ezek lesznek akkor a megfelelő témák? Reméljük sikerül jól dönteni.

8.Áremelésekkel kell kalkulálni

Mindenki beszél erről. Minden drágul, beleértve a divatot is. Bár az alapár-sávok nagy részét a beszállítók tartják, továbbra is mérsékelt emelkedés várható. Az értékesítésnek ehhez kell igazodnia. Ez azt is jelenti: ha a limit nem változik, kevesebb termék kerül a boltba.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .