Divat

Női ruházat: Ami jön. Ami marad.

2023 ŐSZI RENDELÉSEK

Text: TextilWirtschaft online

A halhatatlanok és az igazi feltörekvők – a női felsőruházat nélkülözhetetlen témái

A rendelés kihívás. Érdemes mindent optimistán nézni, vagy inkább az óvatos tervezésre érdemes hangsúlyt fektetni? Az elmúlt hetekben javult a hangulat. Így bátrabban vághatunk bele az új témákba: több nőiességgel. Mindig vegyesen a maszkulin és sportos elemekkel. Az ipar és a kereskedelem tervei. Nyolc téma a halhatatlanokkal és az igazi feltörekvőkkel. Ezek a kötelező darabok.

Túlméretezett blézer / Kontúrblézer

Marad: túlméretezett blézer (Closed). Jön: kontúrblézer (Windsor). Kollázs: TW

MARAD: Laza, kis átfedéssel, de nem túlságosan sokkal – sok nő éppen megszokta. A mérsékelten túlméretezett blézerek újabb csavart kapnak, a jó szabás elengedhetetlen. 

JÖN: A sziluettváltás során megengedett, hogy a fazon újra szűkebb legyen, néha derékban is. De a blézernél csak visszafogottan. Semmilyen körülmények között sem szabad, hogy túl pedáns vagy netán vénlányosnak tűnjön.

Puffer / Gyapjúkabát

Marad: Puffer (Joop! Women). Jön: Gyapjúkabát (Inwear). Kollázs: TW

MARAD: PUFFER 
Már túl van a csúcspontján. De új formákban és árnyalatokban továbbra is nélkülözhetetlen: a puffer. Köpenytől a cropped-ig. Parkától a bomberig. Még részletesebb steppeléssel vagy gombos részletekkel.

JÖN: GYAPJÚKABÁT 
Az ősz meglepő feltörekvő csillaga. Sok helyről hiányzott: a gyapjúkabát. Most középpontba kerül. Még mindig bő, de karcsúbb változatban is feltűnik.

Puha / Szatén

Marad: puhaság (Fynch-Hatton). Jön: szatén (Marc Cain Collection). Kollázs: TW

MARAD: Még mindig kellemesnek, melegnek és kényelmesnek kell lennie. A kötöttáru, a plüss, a kord és hasonlók adják az alapot, a csillogás és a glamour, a bársony és a szatén adja hozzá a csábítóan ünnepi ellenpéldát.

JÖN: Aligha létezik őszi kollekció csillogás és fényes hatások nélkül. A szatén használata különösen finom megjelenést nyújt, akár topok, ruhák vagy a komplett öltözékek esetében.

Kord / Bársony

Marad: Kord (Marc O’Polo). Jön: bársony (Cambio). Kollázs: TW

MARAD: A 70-es évek üdvözletét hordozzák: a kord sokoldalúbb, mint valaha, minden sziluettben és bordavastagságban. Néha elegáns, néha alkalmi. És gyakran allover (Olyan minta, amely az anyag vagy az öltözék teljes felületén eloszlik.) Frissességről az Utility (Minden, ami munkaruházatra hasonlít. Nagyméretű, rátett zsebek, gyorscsatok, zsinórbehúzás és ringli. Jellemző képviselői a cargo nadrágok, terepdzsekik és parkák. Jellegzetes színei az olajzöld és a khaki.)  – részletek gondoskodnak.

JÖN: A bársony, amely egyre inkább a figyelem középpontjába kerül. Igazi mestermunka, amelyeket széles sziluettekben újraértelmeznek. Ideális ellenpárja a szaténnak.

Wide Leg / Flared Leg

Marad: Bő szárú (More & More). Jön: Flared Leg (Lanius). Kollázs: TW

MARAD: Tulajdonképpen sok helyen lehetett volna még bővebb a szára. Mert a Wide Leg azért jött, hogy maradjon. És minden megjelenéshez hozza a szükséges modernitást – és a leomló minőségek az annyira fontos nőiességet.

JÖN: A trapézzal kapcsolatos elvárások magasak. Ígéretesen sokoldalúan jelenik meg, különösen modern, kissé lazább szabásúan.

Durva kötött / Finomkötött

Marad: Durva kötött (Luisa Cerano). Jön: finomkötött (Iheart). Kollázs: TW

MARAD: A durva kötött ruhák sikerének titka a megjelenés. A „szőrös” fonalak, a terjedelmes buklé, a fémszálak és a bolyhos flitteres fonalak kölcsönöznek kis csillogást. A könnyedség és a puhaság elengedhetetlen.

JÖN: A finomkötött-ruhák visszatérése kéz a kézben jár a réteges öltözködés gondolatával. Kötöttruha, mint ready-to-wear komplett megjelenés – ezzel nyernek a vékony sziluettek. A garbók és a bordás megjelenésű kötött ruhák fontos szereplők.

Ruha / Mini

Marad: Ruha (Baum und Pferdgarten)). Jön: Mini (Riani). Kollázs: TW

MARAD: A kiskereskedők még nagyobb súlyt szánnak ennek – különösen, ha a partitól az üzleti életig minden alkalomra megfelel. A szűkebb sziluettek, a derék hangsúlyozása, a drapériák és a fodrok – épp egy csipetnyivel több szexiség – kötelező elemek.

JÖN: Már nyáron is feltörekvő csillagnak számított. Télen a harisnyával viselt mini még több lehetőséget rejt magában. Akár kockás, akár színes buklé változatokban.

Cropped kötött / Nagypapa kardigán

Marad: Cropped Strick (Inwear). Jön: Opa-kardigán (Johnstons of Elgin). Collage: TW

MARAD: A rövid felsők elengedhetetlenek a széles, magasan kivágott nadrágokhoz. (CROPPED: (angol, jelentése: levágott) – a divatban gyakorlatilag minden ruhadarabra használatos, amely különösen rövidnek tűnik, legyen az felső- vagy alsórész. Például a „cropped top“ az egy nagyon rövid felső. Most ismét divatosak. Nem szabad azonban túlságosan dobozosnak lenniük. Kicsit jobban körülölelik a testet.

JÖN: Egy időre a feledés homályába merült: az alkalmi kardigán. Most visszatért. Lehetőleg kissé túlméretezetten. Mintha a nagyapa kedvence lenne.

 

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .