Business

NEW & NEXT verseny a Heimtextilen

2019.január 8. és 11. között a lakás- és kereskedelmi textíliák nemzetközi szakvásárán fiatal vállalatok, valamint a jövő termék- és textiltervezői várják frissítő inspirációkkal és innovatív textilipari fejlesztésekkel a szakembereket. A Heimtextil most széles körű tehetséggondozó-programmal és egy új versennyel helyezi rivaldafénybe az újonnan érkezőket.

Új junior-kezdeményezés a Heimtextilen

A főiskolák és egyetemek NEW & NEXT versenyén a Messe Frankfurt fiatal szakembereket támogat: a jövő textiltervezői részére nemzetközi platformon történő debütálást biztosít. „A verseny a főiskolai és egyetemi diplomások számára lehetőséget kínál arra, hogy a Heimtextil keretében bemutassák diplomamunkájukat a nemzetközi szakmai közönségnek, és kapcsolatba léphessenek az ipar képviselőivel” – mondta Olaf Schmidt, a Messe Frankfurt textil és textiltechnológiai alelnöke.

A Heimtextil NEW & NEXT versenye a textiltervezésre és más kapcsolódó szakmai oktatásra szakosodott németországi és nemzetközi felsőfokú tanintézményeknek ad teret. A verseny győztesei kiállítói standot kapnak, ezzel pedig lehetőséget arra, hogy bemutatkozzanak a „Textile Design” termékcsoport területén a 3.0 csarnok NEW & NEXT szekciójában. A tanintézmények képviselői 2018. augusztus közepétől ingyenesen regisztrálhatnak a versenyre a www.heimtextil-newandnext.com címen. A benyújtási határidő 2018. szeptember 30.

A NEW & NEXT már évek óta az új tehetségek gondozásának szinonimája a Heimtextilen, ahol olyan új márkák mutatkozhatnak be, amelyek legfeljebb öt éve vannak a piacon. Friss dijázn ötleteivel a legutóbbi Heimtextilen 50 új piaci szereplő léphetett ki a nemzetközi porondra. A lelkes, ifjú stúdiók mindenekelőtt a „textiltervezés” termékkategóriában hódítottak (legközelebb a 3.0 csarnokban). Ezen felül a NEW & NEXT résztvevők a 9.0 és a 12.0 csarnokban is kiállítják kreatív fürdőszobai, hálószobai és asztali dizájn ötleteiket.

„House of Textile”: 2025 lakóterei

A „House of Textile” projekttel a Német Lakástextil-ipari Szövetség (Heimtex) a Heimtextil szakvásárral, továbbá az egyetemek és főiskolák közreműködésével versenyt szervez építész, belsőépítész és textiltervező hallgatók számára. A feladat az, hogy a verseny résztvevői bemutassák: elképzelésük szerint milyen szerepet kap a lakástextília 2025-ben a lakás, munkahely és utazás területein. A 10 legjobb ötlet virtuális teret kap a Heimtextil 2019 szakvásár 9.0 csarnokában. Ugyanitt mutatkozik majd be a felsőoktatási textildizájn verseny öt legjobb textilterve.

Talent Lab előadások: Bepillantás az építészetbe és a szállodaiparba

A Heimtextil 2019. január 11-én, pénteken, a 4.2 csarnokban előadássorozatot kínál fiatal építészek, belsőépítészek és szállodatervezők számára „Interior.Architecture.Hospitality Lectures“ címmel. Az előadások és panelbeszélgetések során a fiatalok betekintést nyerhetnek különböző helyszínek és helyiségek textildíszítésébe.

ZVR Junior Nap: Fiatal belsőépítészek programja

A Heimtextil a Német Központi Belsőépítész Szövetséggel (ZVR) egy olyan programot állított össze szakiskolák, mestertanocok, PLW (A Profik Tudnak) versenyek résztvevői és a ZVR ifjú képviselői számára, amely a fiatal tehetségek számára vonzóvá teszi a világ vezető szakvásárát. „A Heimtextil minden fiatal lakberendező számára kötelező program. A ZVR nagy örömmel várja a jövő év juniorjainak részvételét a kiállításon” – mondta a ZVR vezérigazgatója, Heike Fritsche.

Ifjú Mesterek Találkozója a DecoTeam-nél

A DecoTeam standján a lakberendezők új generációját várják az Ifjú Mesterek Találkozójára 2019. január 10-én csütörtökön, 17 órától a 8.0 csarnokban. A program keretein belül a fiatal mesterek aktív részvételére számít a DecoTeam. „A jövőbeli mesterek a világ vezető szakvásárán rálátást kapnak az új szezon trendjeire. Örömmel várjuk a találkozót és kíváncsiak vagyunk, milyen termékrendezést produkálnak a fiatalok a DecoTeam-ben”- mondta Ottmar Ihling, a DecoTeam szóvivője.

Magyarországi képviselet

  • BD-Expo Kft.
  • 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 4.
  • 1/346-0273
  • office@bdexpo.hu  
Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás