Business

Névváltoztatás 20 év után: az Igedo Company a jövőben Igedo Exhibitions néven működik

Nemzetközi szakvÁsÁrok

Anja Probe/ TextilWirtschaft

2022.10.01-től, új üzleti évük kezdetétől megváltoztatták az Igedo és a társult közkereseti társaság nevét. Az Igedo Company rövidítést 1999 óta használják. 2006-ban változott meg a név hivatalosan, az Igedo Internationale Modemesse Kronen GmbH & Co. KG az Igedo Company GmbH & Co KG-ból Igedo Company GmbH & Co KG lett, ez a név több mint 20 év után október 1-jei hatállyal, az új üzleti év kezdetével Igedo Exhibitions-re változott. A Kronen Verwaltungs GmbH-ból Igedo Verwaltung GmbH lett. A társaságok jogi formája nem változik, ahogyan a céglogó sem.

Az IGEDO TÖRTÉNETE

 • A vállalatot 1949 márciusában Willi Kronen alapította Interessengemeinschaft Damenoberbekleidung (Igedo) néven. Az első vásáron 24 vállalat mutatkozott be az Ehrenhof történelmi területén.
 • 1965-ben Manfred Kronen csatlakozott a vállalathoz. 1969-ben a kiállítók száma meghaladta az 1000-et. Az 1970-es években az Igedo a düsseldorfi kiállítási csarnokokba költözött.
 • 1982-ben jött létre a Collections Premiers Düsseldorf (CPD). A 90-es években a Messe Düsseldorf átvette az Igedo részvényeinek 49%-át, amely Nagy-Britannia, Hongkong, Sanghaj piacaira terjeszkedett. A nyolc alkalommal megrendezésre kerülő Moda Berlinnel Németország új divathelyszínként meghódította Berlint is. 2005-ben a nyugdíjba vonuló Manfred Kronen átruházta részvényeit a Messe Düsseldorfra, amely így a részvények 77,05%-val rendelkezett. A fennmaradó részvények Kronen unokaöccsének, Phillipp Kronennek és testvérének, Timmnek a tulajdonába maradtak.
 • 2003-ban indult a CPM – Collection Première Moscow
 • 2008 Phillipp Kronen ügyvezető partnerként csatlakozott a céghez. A Messe Düsseldorf az Igedo részvényeinek 95%-át birtokolja.
 • 2010 Az Igedo Company együttműködést köt a török divat- és ruházati szövetséggel, az ITKIB-vel. A CPI – Collection Première Istanbul szakvásárt kétszer rendezték meg, majd megszűnt.
 • 2011-ben vezették be a kortárs márkák és tervezők számára a vásártéren a CPD Signatures-t.
 • 2012-ben újragondolták a CPD koncepcióját, a CPD-t megszüntették. Az Igedo Company elindította a Düsseldorfban és Berlinben megrendezésre kerülő The Gallery-t, amely az avantgárd- és designerkollekciók és kiegészítők vására volt. Júliusban az Igedo elhagyja a düsseldorfi vásárterületet, és a Cecilienallee-n található egykori amerikai főkonzulátus épületébe költözött. A divatiparral folytatott konzultációt követően és Philipp Kronen egyetértésével a „CPD” marad a düsseldorfi rendelési időszakok ernyőmárkája.
 • 2013-ban a Gallery Berlin a Café Moskauból a Berlin-Mitte-i Opernwerkstättenbe költözött, és a The Little Galleryvel új megrendelési platformot hozott létre a gyermekdivat számára.
 • 2014-ben az Igedo kivonult Berlinből, és a galériával Düsseldorfra koncentrál. A gyermekdivatot is ebbe integrálják.
 • 2015 óta a Böhler területe ad otthont az Igedo rendezvényeknek. Emellett az Areal Böhlerben új otthont kap az alkalmi és menyasszonyi divat eseménye, a Red Carpet is. A Little Gallery megszűnt.
 • 2016-ban indult az Areal Böhler bemutatóterem-koncepciója, amely kifejezetten az ügynökségeknek kínál tíz napos jelenlétet a Galériában, és egész évben bérelt bemutatótermek alternatívájaként szolgál.
 • A GDS utódjaként, amelyet korábban a Messe Düsseldorf szervezett, a Gallery Shoes-t 2017-ben rendezték meg előszöreés. A CPM-et eladták a Messe Düsseldorf Moszkvának, de a vásárért továbbra is az Igedo felelt. Ezzel egyidejűleg az Igedo Company közel 25 év után október 1-jén ismét tisztán családi vállalkozássá vált, mivel a Messe Düsseldorf részvényei teljes egészében visszakerültek a Kronen családhoz.
 • 2018-ban Ulrike Kähler (2006 óta a vállalatnál) ügyvezető igazgatóként csatlakozott a vezetőséghez.
 • 2022-ben az Igedo Company újra megrendezte düsseldorfi rendezvényeit. A Fashn Rooms és a Shoes Düsseldorf a Böhler telephely új formátumai. A Neonyt, amelynek licencét a Messe Frankfurttól szerezték meg, 2023-ban kerül hozzájuk.

Philipp Kronen ügyvezető partner így nyilatkozott: „Mindig is bosszankodtam egy kicsit a „Company” kiegészítés miatt, mivel ez a kiegészítés egy bizonyos akkori szükségletből született, és az én szememben nem volt túl fantáziadús. Ezért rendkívül örülök, hogy most végre megvalósíthatjuk a „Kiállítások”-ra való átnevezést, mivel ez mutatja, hogy mi is a mi Igedónk ma, nevezetesen egy

modern és kortárs vásárszervező, amely egyértelműen a divatra, a cipőkre és az életmódra összpontosít.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .