Business Divat

Jelentős energia van a levegőben

Tobias Bayer/ TextilWirtschaft

A vásárlók készen állnak a csillogás és a szexualitás felé való fordulásra – mondja Sabina Zabberoni

Melyek a legerősebb műsorok? Mennyi szexiséget keresnek a nők? A TW a luxusszegmens vásárlóit kérdezte. A Julian Fashion főnöke, Sabina Zabberoni a kreatív hatalomról, a képernyő előtti koncentráció hiányáról és a bemutatók alatti kapcsolatápolásról.

TextilWirtschaft: Mennyire fontosak az élő show-k?

Sabina Zabberoni: Az, hogy jelen lehetek a bemutatókon, megkönnyíti a vásárlást. Lehetővé teszi, hogy teljesen elmerülj abban a hangulatban, amelyet a márkák a kollekcióikhoz választottak. A kreatív koncepció életre kel a kifutón. Olyan részleteket veszel észre, amelyeket a képernyőn nem, és amelyek néha mindent megváltoztatnak. Otthon nehéz a koncentrációt fenntartani. Mert a kifutóból származó energia kevésbé jut el hozzád. Az energiát a színek, az illatok és a hangok adják, amelyek csak akkor tudnak kibontakozni, ha ott vagy élőben.

Az élő bemutatók pótolhatatlanok?

Fontosnak tartom, hogy ne csak nézni lehessen, hanem utána meg is lehessen érinteni azt, amit a kifutón művészien bemutattak. Az élő bemutatók a találkozás helyszínei. Találkozol a kollégákkal, beszélgetsz a márkákkal. Ezek a kapcsolatépítés azon pillanatai, amelyeket a legjobban vársz.

Visszatért már a normalitás?

Nevezzük ezt majdnem normálisnak, ami reményt ad nekünk. Még hosszú út áll előttünk, de a feltételek jók. Természetesen mindannyiunknak ébernek kell maradnunk és felelősségteljesen kell viselkednünk. Nagy energia van a levegőben. Érezhető, hogy mindenki szeretne nekifogni és kreatív lenni. Szégyen lenne, ha egy újabb lezárás miatt újra meg kellene állnunk.

Hogy tetszettek a 2022-es tavaszi műsorok?

Általánosságban véve nagyon tetszett, amit láttam. A tervezők nagyon kreatívak. Az általuk bemutatott divat konkrét és jól kidolgozott. A való életre készült. Ennek megfelelően kereskedelmi szempontból is érdekes.

Sok csillogást láttál. Készen állnak az ügyfelek?

Miután oly sokáig a saját négy fal közé voltunk bezárva, a tervezők szükségét érezték, hogy a nőiességet annak minden formájában kifejezzék. Úgy gondolom, hogy a vásárlók készen állnak a csillogás és a szexualitás felé való fordulásra. A szabadság végül lépésről lépésre visszatér.

Melyik fiatal tervezők keltették fel a figyelmedet?

Nensi Dojaka, aki elnyerte az LVMH-díját és a Mannei. Ő nagyon aktív a közösségi hálózatokon. A dán Nynne márka is kiemelkedő volt.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .