Business

Nagy cipőoutlet készül Pirmasensben

CIPŐKERESKEDELEM

Anja Probe/ TextilWirtschaft

A németországi Pirmasensben (Rajna-vidék-Pfalz tartomány), amely egykor a cipőgyártás fellegvárának számított, még ma is számos cipős cég központja található – többek között a Peter Kaiser, a Caprice, a Kennel & Schmenger, a Hummel Holding (Kangaroos, Flip Flip) és a Carl Semler. Itt egy helyi vállalkozó, Rolf Schäfer Schuhstadt Pirmasens néven egy nagy cipőoutlet létrehozását kezdeményezte.

A központ a város közepén, több épület lebontásával, valamint a sétálóutcába csatlakozó Höfelsgasse átalakításával egy nagy, 6000 m²-es telek jön létre. A terv szerint a helyi gyárak stílusát tükröző épületegyüttesben mintegy 5000 m²-nyi cipőárusításra alkalmas terület lesz. Emellett a létesítményben kap helyet a városi könyvtár, több étterem és kávéház, valamint egy pop-art művészeti galéria. Ez utóbbi mutatós üveghomlokzatát, amelyet James Rizzi tervezett, lebontják és az új épületbe illesztik, nyilatkozta az ötletgazda.

A vállalkozó szerint nagyon ígéretesek voltak a felhasználókkal, beruházókkal, cipőkereskedőkkel és a nagy cipős láncok fejlesztési menedzsereivel folytatott előzetes megbeszélések. Helyi beruházók 10-12 millió eurót fordítanak a projektre. A központ menedzselését és hirdetését magában foglaló marketingkoncepció sarokpontjai is ismeretesek. Pirmasens város közgyűlése október 15-én ellenszavazat nélkül hagyta jóvá az elképzelést. (TW)

Arnold+Partner Architekten – Az outlet látványterve felülnézetben

A leendő cipőváros

A létesítményben mindenekelőtt divatos hétköznapi viseletre szánt lábbeliket és – mivel Pirmasens a pfalzi erdők gazdag túralehetőségeket kínáló vidékén található – túracipőket árusítanak majd. Az outlet ráadásul évente 40 vasárnapon is nyitva lesz. Erre lehetőség nyílhat, mivel a cipő Pirmasensben a régió jellemző termékének számít.

Rolf Schäfer a cipős projekt fő konkurenciájának a közelben fekvő hauensteini bevásárlóközpontot és a Zweibrücken Outlet-et tartja. „Mi azonban több szórakozási lehetőséget szeretnénk kínálni, mint Hauensteinben. Zweibrückenben pedig a cipők a kínálat 10%-át sem érik el. Ráadásul ott inkább elegáns, drága márkákat árusítanak.”

Schäfer elképzeléseit Christoph Arnold helyi építész alakítja tervekké, a kivitelezésről pedig Patrick Buch projektfejlesztő gondoskodik. A megnyitással 2020 második félévben számolnak.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás