Divat

müskinn X autistic art táskakollekció

A müskinn és az Miskolci Autista Alapítvány együttműködésével egy olyan táskakollekció született, amelyben feltárul a Miskolci Autista Alapítvány rajzcsoportjának képi világa. A táskák kívülről letisztult, egyszerű darabok, a különleges világ belülről ismerhető meg.

A táskák vonalain fellelhetők azok a sajátosságok, melyeket a tervezők az autista fiatalok rajzolási technikáiból tanultak meg és vettek át. A tárgyak formáinak tervei egyetlen nekifutással készültek, akárcsak a fiatalok rajzai, melyekben nincs óvatosság és nincsenek hibák sem. A rajzolás mozzanata van csupán, ami visszavonhatatlanul, végérvényesen nyomot hagy a papíron. A táskák külső felületén megjelenő díszítések – amelyek minden táska esetében bár hasonló karakterrel bírnak, mégis különböznek – felszabadult, véletlenszerű, magabiztos rajzok alapján születtek.  

Tarr Hajnalka – a rajzfoglalkozások alapítója – néhány évvel ezelőtt a miskolci rajzcsoport tagjainak módszereiről, technikáiról és alkotásairól készített egy leírást. A táskák mellett található kommentárok ezekből a szövegekből vett idézetek.

Az Autistic Art Alapítványról

Az Alapítvány missziója az autizmussal élők életkörülményeinek javítása, megismerésük érdekében indította az Autistic Art művészeti programot, mely komplex célért küzd. Az alkotásokon keresztül, vizuális kifejezőerejüknek köszönhetően nem csupán megismerhető, de megkedvelhető az autizmussal élők különleges világa. Emellett a program lehetőséget nyújt az autizmussal élők lakóotthonainak támogatására, ezzel megkönnyítve mindennapjaikat. A program során készült alkotásokat az Alapítvány kiállításokon népszerűsíti, aukcióra bocsájtja, valamint az Autistic Art márka design termékein is találkozhatunk velük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A müskinnről

A müskinn dizájnstúdióban táskákat és más kiegészítőket tervezünk és gyártunk. Párhuzamosan két kollekciónk fut: egy mindennapi és egy konceptuális, amit együttműködésekre építünk. Konceptuális kollekcióink alkalmával különböző területekkel szövetkezünk, folyamatosan tágítva ezzel perspektívánkat. Művészeti, tudományos és társadalmi együttműködéseket alakítunk ki, felkarolva ezzel egy-egy, általunk érdekesnek vagy fontosnak vélt ügyet. Bemutatóink alkalmával nem csak saját, de az együttműködő felünk munkáját is megismertetjük közönségünkkel, a különböző területek így egyenlő súllyal, egymást kiegészítve alkotnak egy egészt.

Fontos tudnivalók

A kollekció megvásárolt termékei az Autistic Art Alapítványt támogatják.

 

Fotók: Ladocsi András 

Styling: Ivanyiv Krisztina