Business

Moncler: szükség van termékre? Elég a videó

Tobias Bayer/ TextilWirtschaft

FASHION-WEEK

Az olasz luxus divatcég, a Moncler nem rendez több divatbemutatót. A következő lépés Milánó, ahol a Genius-kollekciókat csak képernyőn mutatják meg.

Az innováció folyamatos. Miután a Moncler elnök vezérigazgatója, Remo Ruffini búcsút intett a divatbemutatóknak, újfajta prezentációval kísérletezik. Az az elképzelése, hogy magára a termékre egyáltalán nincs szükség, éppen elég egy videó vagy egy 3D-animáció.

Simone Rocha video-installációja

A Milánói Divathéten Moncler képernyőn mutatta be öt Genius kollekcióját. Ruffini szerdán este a lombard főváros egy régi vasúti üzemébe, a Via Orobiaba hívta vendégeit. Az épület falaira filmeket, képeket vetítettek, művészeti galériává változtatva az üzemet.

A Moncler Genius mind online, mind offline tartós irányzat, termékként vagy akár valamilyen más, kreatív módon megjelenítve

 nyilatkozta a Moncler.

A termék képernyőn történő bemutatása radikális cselekedet.

Kei Ninomiya a Monclernél

A designerek különböző formátumokat választottak. Simone Rocha angol kertet jelenített meg. Virágok és levelek lebegtek a levegőben. Craig Green színes, távolkeleti harci motívumokre emlékeztető szobrokat varázsolt a falra. Kei Ninomiya 3D animáció segítségével mutatta be alkotásának egyes elemeit. Hiroshi Fujiwara mozifilmmel vezetett át az évszakokon. A Moncler 1952 kollekció videókollázzsal kísérletezett.

Craig Green, Moncler: Virtuális harci viseletek

A Moncler Genius-projekt az Instagram korszakra adott válasz. A luxuscég a Milánóban és a Párizsban bemutatott Gamme Bleu és a Gamme Rouge Couture vonalakat nyolc tervezői kollekcióval helyettesítette, amelyeket havi ütemezésben fognak kihozni. Ezeket a kollekciókat különböző eseményeken mutatják majd be, amelyeket a közösségi médiákban folytatott kampányok kísérnek. Június óta a nyolcból már öt kollekciót mutattak be. 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás