gardos-agentura-2022

Business

Minőségi divat, tetőtől talpig

Csémi Klára/DivatMarketing

Ezt nyújtja a Gárdos Agentura Kft., amely jelenleg tizenkét külföldi márka képviseletét látja el Magyarországon. Ügyvezetője és tulajdonosa, Gárdos Zsuzsanna úgy fogalmaz:

gardoa-agentura
Gárdos Zsuzsanna, a Gárdos Agentura Kft. ügyvezetője


Olyanok vagyunk, mint egy kis divatház, ahol női és férfidivatáru-üzletet működtető partnereink kedvükre válogathatnak a kiváló minőségű, stílusos öltözékek és kiegészítők között. 

A külkereskedelmi végzettségű üzletasszony 31 évvel ezelőtt, külkereskedelemben dolgozó szüleivel és férjével együtt kezdte építeni vállalkozását. A családi vállalkozás eleinte textilanyagok nagykereskedelmével, importtal és exporttal, illetve bérmunkában végzett gyártatással foglalkozott, majd figyelme mindinkább a készáru felé fordult. Ennek nyomán, a sokéves tapasztalatra és az egyre szélesebb üzleti kapcsolatokra támaszkodva a Gárdos Agentura Kft. 2008-ban már azzal a céllal jött létre, hogy kizárólag külföldi divatmárkák képviseleteként működjön. „Sok mindent megélt a cég, voltak igen nehéz időszakaink is. De mindig próbáltuk felvenni a ritmust, igyekeztünk tevékenységünket az igényekhez igazítani” – fogalmaz Gárdos Zsuzsanna.

Olvasóink maguk is gyakran találkozhattak a DivatMarketing hasábjain jó néhány olyan német, osztrák, kanadai és olasz márka kollekcióleírásával, amelyek modelljei közül aztán a kiskereskedelmi partnerek a kft. tágas, színvonalas budaörsi bemutatótermében válogathatták össze a következő szezonra szóló előrendeléseiket. Így van ez napjainkban is, vegyünk sorra néhányat közülük!

eterna-gardos-divatmarketing

A férfidivattermékekről szólva elsőként a rendkívüli sikeres Eterna ingmárkát kell kiemelni, amelyet a kft. 15 évvel ezelőtt hozott be Magyarországra. „Nagyon büszkék vagyunk rá, a 160 éve alapított német vállalat márkatermékei igazi különlegességnek számítanak a hazai ingpiacon. Nagyon nagyot fejlődtek az utóbbi 5-10 évben, sokat elmond, hogy a hazánkban forgalmazott ingmárkák közül egyedül ez rendelkezik ISO 1000-es minősítéssel. Van prémiumvonala és olyan is, amelyik a középrétegnek szól, a businesstől a casual vonalig széles a választék. Mi több, megjelent az Even by Eterna almárka, amely a sportos, városi irányzatot képviseli” – sorolja.

 

A férfikonfekciót a közel 100 éves Creation Gross cég két márkája, a klasszikus vonalat képviselő Carl Gross és a fiatalabb vásárlókat megcélzó CG Club of Gents képviseli. Mindkettő széles divatprogrammal és nagy NOS-programmal rendelkezik (ez a mindig rendelkezésre álló termékeket öleli fel), illetve újabban esküvői és partiöltözeteket is készít, kiegészítve lábbelikkel. A prémiumkategória öltözetei nagy olasz alapanyaggyártók (Guabello, Cerutti, Loro Piana, stb.) alapanyagaiból készülnek.

Az igényes választékot bőrkabátok (Bugatti, Redpoint), valamint nyakkendők és övek szélesítik. Továbbá két sportos márka: a Redpoint nadrágjai, bermudái és mellényei, valamint az S4 kabátjai és steppelt dzsekijei.

hajo-gardos

A választékban szerepelnek háló-, kényelmi és strandöltözetek is, mégpedig mindkét nem számára. Rendkívül sikeres a hajo márka valamennyi terméke, pólóingjei, pizsamái, kötöttáruja és női strandruhái kimagasló minőségben készülnek. Csak ez a márka gyárt Stay Fresh, azaz bőrsemleges, légáteresztő, formatartó és vasalásmentes anyagokat, a termékek ár-érték aránya kiváló.

Rendkívüli népszerűségnek örvend a néhány éve bevezetett Frank Lyman Montréal kanadai márka, nagy kollekciói a csinos nőt öltöztetik, 30-52-es méretig. A hétköznapokra és a kiemelkedő alkalmakra – esküvőkre, estélyekre – megálmodott ruhák különlegessége, hogy mindenkin csinosan állnak.

Jól fogy két további, jól bevált női márka is. Az Olsen erősségei a kombiöltözékek, évi hat kollekcióját elsősorban a fiatalabb nőknek szánja. A Magyarországon 20 éve forgalmazott, elsősorban minőségi kötött termékeiről ismert Via Appia nagy előnye, hogy mind kötöttáru-, mind felsőruházati kínálatában vannak nagy méretek is.

A Gárdos Agentura márkapalettáján igazi csemege az Elisa Cavaletti. Az olasz tervező és tulajdonos igen kreatívan használja fel az alapanyagokat és a szabásvonalakat – ennek eredményeként pedig látványos, rétegízlést kielégítő modellek születnek. A női kínálatot sálak és táskák teszik teljessé.

Nem túlzás tehát a bevezetőben megfogalmazott állítás: ebből a széles márkakínálatból, a színben és színvonalban egymáshoz passzoló divatos darabokból tetőtől talpig fel tudják öltöztetni vásárlóikat a női és a férfiruhaboltok. Sok közöttük a hűséges, régi partner, nem csoda hát, hogy Gárdos Zsuzsanna külön is kiemeli:

Nagyon becsülöm kiskereskedelmi partnereinket azért, hogy kitartanak a multik által támasztott hatalmas nyomás ellenére. Meg is becsüljük őket, igyekszünk minden tőlünk telhető támogatást megadni nekik

– hangsúlyozza.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .