Divat

Minél melegebb, annál jobb

DIVATTRENDEK – NŐI KIEGÉSZÍTŐTRENDEK 2023. ősz

A divat a funkcionalitást követi. A válságok hatása jól érzékelhető a kollekciókon és a trendeken.

 Bebújós sapka (balaclava ) és svájcisapka, sapka és vödörkalap, fejpánt, felhajtott karimájú sapka (beanie) és klasszikus, visszahajtható szélű kötött sapka. Nagy a forgalom a fejfedők háza táján, amit csak tovább fokoz a széles választék. A színek változatlanul fontos szerepet játszanak. Az erőteljes árnyalatok kellő frissességet kölcsönöznek a modelleknek, különösen a hagyományos stílusú daraboknak. A buklé, a lurex és a műszőrme szintén figyelmet kelt. A merinó és az alpaka különösen jól tartja a meleget, a finom kasmír pedig beltéri viseletre is alkalmas. 
És ez még nem minden! Ugyanez vonatkozik a sálakra is, amelyek jelentősége az energia drágulása nyomán ismét – végre – egyre nagyobb. A kölni IfH előzetes becslése szerint már idén télen felélénkült a kereslet irántuk, és ez a trend minden bizonnyal csak fokozódni fog. A sál újdonsága a mérete – minél nagyobb, annál jobb. 
A megfelelő hőmérsékletről gondoskodnak az ugyancsak divatos lábszár-, alkar- és csuklómelegítők, valamint az ujjatlan kesztyűk. Sok szezon után végre visszatértek a fősodorba, ráadásul hasznosak zárt helyen is. Mindeközben töretlen az ékszerek iránti lelkesedés. Folyamatosan nő az ezüst ékszerek népszerűsége, amelyekből most kevesebbet viselnek egyszerre, mint korábban.

Top témák

A sálaknak, sapkáknak és csuklómelegítőknek mindenekelőtt az a dolguk, hogy melegítsék a viselőiket. Intenzív színekben épp olyan jól mutatnak, mint a szezon legdivatosabb ékszerei.

1/5 Fejfedők

Kép 1 / 5

A sapkák elengedhetetlenek, legyen szó puha vagy csillogó modellekről, bebújós sapkáról (balaclava ), svájcisapkáról vagy vödörkalapról. Minden az anyaghasználaton múlik: a fejfedő készülhet műszőrméből, buklé- vagy lurexfonalból, alapanyaga lehet moher, alpaka és kasmír is. Fabienne Chapot

(TextilWirtschaft)

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .