Business

Minden második nő spontán vásárol kézitáskát

Minden második nő valódi bőrből készült táskát választ

Ezer NÉMET nő megkérdezése alapján

Bert Rösch / TextilWirtschaft

Szinte minden német nőnek (96%) legalább egy kézitáskája van, minden másodiknak maximum öt, minden ötödiknek pedig akár tíz is lapul a szekrényben – derül ki a QVC amerikai tv-hálózat és a Statista online portál közös felméréséből. Ennek keretében több mint ezer nőt kérdeztek meg egész Németországban.

Mint a válaszokból kiderül, a nők több mint fele (56%) spontán vásárol táskát. Minden ötödik nő (19%) tudatosan tervezi meg kedvelt kiegészítőjének megszerzését. A jelek szerint nem feltétlenül ragaszkodnak a tényleges vásárlás élményéhez: a megkérdezettek mintegy 43%-a online vásárol, a legszívesebben az univerzális csomagküldők oldalain. Az interneten vásárlók mintegy 69%-a az Amazonon, az Ottón, a QVC-n és más hasonló felületen rendeli meg a táskáját.

A QVC kézitáska-felmérése megmutatja, hogyan vásárolnak a nők kézitáskákat, és hogy mit tartanak elsősorban szem előtt a választásnál

Ha találnak kedvükre valót, közel felük (47%) akár 50 eurót is hajlandó fizetni egy-egy darabért, 11% szerint pedig 100 eurótól kezdődnek a megfelelő árú modellek. Színek terén a nők inkább a decens és a klasszikus árnyalatokat kedvelik, a feketét 70%, a barnát 28%, a szürkét 22% jelölte meg. A legkedveltebb anyag a bőr, minden második nő állati bőrből készült táskát választ. Műbőrre 39% voksolt, 18% számára pedig a bőrből készült modellek már nem jöhetnek szóba. A kedvenc formák között a nagy modellek vezetnek, köztük a bevásárló- (shopper), tote- és bowling-táskák. Nemcsak ezeket viselik a leggyakrabban (31%), de ezeket a modelleket tartják a legpraktikusabbaknak (28%) és a legmodernebbnek (26%) is.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás 

Szóljon hozzá

Oldal tetejére