Business

Milano Unica

 

A Milano Unicával kezdődött az első „fizikai vásár” a Covid-19 lezárása után kedden Olaszországban.

Feleannyi kiállítóval, feleakkora területen, de sok reménnyel.

Massimo Mosiello, a Milano Unica ügyvezető igazgatója „kivételes helyzetben”, „rendkívüli erőfeszítésekről” beszélt: A párizsi Première Vision alapanyagvásárral ellentétben, amely a növekvő számú fertőzés miatt lemondta szeptemberi vásárt, és ehelyett teljes egészében digitális formátumra támaszkodik, a Milano Unica megtartotta meghírdetett időpontját. Ebben a hónapban lesz a Micam és a Mipel, a Lineapelle, a White és a Milánói Divathét.

A Milano Unica célja, hogy lendületet adjon az olasz textiliparnak. Miután az iparágban az eladások csaknem 5% -kal, 7,6 milliárd euróra csökkentek 2019-ben, a koronavírus-járvány hatalmas veszteségeket okoz az alapanyaggyártók számára.

Rendkívül fontos jelezni az indulást

– mondta Alessandro Barberis Canonico, a Milano Unica elnöke. Az alapanyagvásár irányadó egy olyan iparág számára, amely csaknem 8 milliárd euró árbevételt termel és 118 000 munkavállalót foglalkoztat. Világossá teszi, mennyire fontos a személyes összefogás. A rendezvény vendéglistája is jelzi, hogy Olaszország milyen komoly jelentőséget tulajdonít a Milano Unica-nak ebben a szezonban. Luigi di Maio olasz külügyminiszter beszélt a keddi megnyitó ünnepségen. Képviselteti magát az ICE exportügynökség elnöke, Carlo Maria Ferro is.