Divat

Milano Fashion Week: ismét magyar tervezőkkel

A 2018 augusztusában kötött stratégiai megállapodás egyik eleme a mentorprogram, ennek köszönhetően vesznek részt a szeptember 18-23. között megrendezendő milánói divathéten a magyar márkák (Abodi, Artista, Celeni, Cukovy, Elysian, Je suis belle és Zsigmond Dora menswear).

Fotó: HFDA The Fulldog

Az olasz mentorok idén is több alkalommal látogattak Budapestre és személyes konzultációk során készítették fel a tervezőket a nemzetközi színtéren való sikeres megjelenésre.  
A sikeres tavaszi bemutatkozásnak és a felfokozott érdeklődésnek is köszönhetően szeptember 18-23. között, a Milano Fashion Week-en már nem csak a márkák 1-1 darabja tekinthető meg, hanem a mentorok által szakmailag támogatott teljes kollekció megjelenik a kiállításon. Szeptember 20-án, a kiválasztott márkák egy kollektív bemutató keretében nemzetközi influencerek, újságírók, buyerek és szakemberek előtt mutatják be a legújabb darabjaikat. 

Nagy öröm számunkra, hogy a Camerával közös mentorprogramunkban részt vevő magyar márkák újra szerepelhetnek a Milano Fashion Weeken, hiszen ahogy az év elején is elmondtuk, egy márkának 2-3 szezonon keresztül meg kell jelennie a nemzetközi porondon és hoznia kell az állandó minőséget és kreativitást ahhoz, hogy a buyerek figyelmét felkeltse. Hiszünk abban, hogy az együttműködésnek és a mentorokkal végzett közös munkának köszönhetőn egyre több magyar márka ér el nemzetközi sikereket. Izgatottan várjuk a novemberi Budapest Central European Fashion Weeket is, ahol a hazai közönség és szakma számára is megtekinthetőek lesznek ezek a kollekciók.” – emelte ki Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetője.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás