Divat

Mihez mi illik? Férficipők 2018. ősz

A hozzáillő (férfi)cipő

TextilWirtschaft Online

AZ ÖLTÖZÉKHEZ ILLŐ CIPŐ KIVÁLASZTÁSA – 2018. ŐSZ

A laza sneakerek és a letisztult fűzős cipők, a durva bakancsok és a stílusos túracipők találkozásának jegyében sportos keverékek és hibridek adnak lendületet az újfajta cipőknek és a kulcsfontosságú öltözeteknek. Az üzleti megjelenéstől a túrázásig: ősszel nehéz a választás. Melyik cipő melyik öltözékhez illik? Négy divatos megjelenés és mindegyikhez három stylist javaslat.

A szövegben meghagytuk azokat az idegen szavakat, amelyek elfogadottak a magyar üzleti nyelvben is. Ha netán ismeretlennek tűnik egy-egy cipőfajta, keresd a weboldalunkon, a Divatlexikonban hozzá a magyarázatot.

1.Úton lévő

A barna szín hódít. A földszínű zakók és öltönyök sportos csizmákkal és csatos cipőkkel (monk) kombinálhatók.

Férficipők 2018. ősz
DIOR, Fotó: Veit
Férficipők 2018. ősz
Bugatti

 

Hangsúlyos. A férfiak keresik a klasszikus és a hétköznapi stílusba illő modelleket. Színes díszítések és cipőfűzők adhatják a különlegességét.  

Férficipők 2018. ősz
Kavat

Autentikus. Sportos, robosztus és kényelmes. Manapság öltönyhöz és zakóhoz is felvehetők az ilyen lábbelik. A csizmák és a wallabee-k is.

Férficipők 2018. ősz
Lloyd

Kevert stílusú. Csak ne legyen unalmas. A vegyes fazonok ideje. Az üzleti cipőknél anyagkombinációk és apró részletek láttatják az értéktöbbletet és az újszerűséget.

2.Fantasztikus

Több minta, szín és feltűnő megjelenés. A hibridmodellek kerülnek az érdeklődés középpontjába. Márkajelzések és logók vonzzák a szemet.

Férficipők 2018. ősz
Versace
Férficipők 2018. ősz
Diesel

Kifejező. Expresszív. Színek, apró részletek és kifejezőerő. Télen úgyis elég sok szürkeséggel találkozunk. Ebben az évszakban is keresik a figyelemfelkeltő darabokat.  

Férficipők 2018. ősz
Dr. Martens

Festett. A bőrön van a sor. Történetmesélő motívumok. Már nem csak a bőrünkre, hanem a cipőkre is tetováltathatunk.

Férficipők 2018. ősz
Napapijri

Márkázott. A logómánia tartós. Nem csak a kapucnis vagy a belül bolyhozott felsők feltűnő díszítéseinek divatja dúl. A cipőre is kerülhet márkanév. 

3.Túrázás – Hiking

A hagyományos sneaker és a túracipő modellek találkozása. Egyre népszerűbbek a csizmák és a velúrlábbelik.

Férficipők 2018. ősz
White Mountaineering
Férficipők 2018. ősz
Birkenstock

Több stílust ötvöző (fúziós) sneakerek.  A bioszandál és a hightech-cipő találkozása. A természetes anyagokból, például szőrméből és parafából készített városi modellek kimagasló figyelmet keltenek. 

Férficipők 2018. ősz
Timberland

Klasszikus csizmák. A robosztus Yellow Boots (sárga csizmák) örök klasszikussá váltak, amelyek szezonról szezonra a legjobban fogyó férfi lábbelik között szerepelnek.

Férficipők 2018. ősz
Lowa

Outdoor stílus. Ki a természetbe, de mégis városi és trendi módon. A túrázás és a divatos megjelenés kombináicója leginkább a milleniumi nemzedék (az 1980 és 2010 között születettek) számára fontos.

4.Védelem (Protect)

Hightech megjelenés, sportos lábbeli.  A pántok és cipzárak a funkcionalitást szolgálják, míg a kötött anyagok rendkívüli kényelmet biztosítanak.

Férficipők 2018. ősz
Prada
Férficipők 2018. ősz
Gant

Puritán. Az ideális télicipő egyidejűleg funkcionális és praktikus. Akkor jó, ha mindennapi viseletre alkalmas, véd a nedvességtől és a hidegtől.

Férficipők 2018. ősz
Clarks

Futurisztikus. Ez még sportcipő vagy már téli csizma? Mindegy. Legjobb, ha a lábbeli mindkét funkciót egyesíti magában.

Férficipők 2018. ősz
Adidas Originals

Kötött. Jön a kötött. Nem csak pulóver vagy dzseki. Hosszabb ideje keresett cipőknél is a kényelmes kötött fazon, amelybe csak bele kell bújni.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló  Feliratkozás