Business

Mianmarban tovább bővíti termelését a Caprice

Új korszak kezdődik a Caprice márka életében, azt követően, hogy évi egymillió párra növelte a Mianmarban előállított lábbeli mennyiségét. Tajvani partnerével (Mountain Top Global Ltd.) közösen üzembe helyezett egy korszerű cipőgyárat Yangon iparváros északnyugati részén. A tervek szerint a következő években 2000 dolgozóval havonta 150 ezer pár cipőt fognak előállítani. „Az egyre nagyobb volumenű értékesítés és a termelés folyamatos áttelepítése alapján azt tervezzük, hogy a Mianmarban 2024-ig fokozatosan évi kétmillió pár minőségi női bőrcipő fog készülni” – nyilatkozta Jürgen Cölsch, a Caprice tulajdonos ügyvezetője.

„Kiemelt cél, hogy az új gyártósorok kövessék az európai szabványokat. A legmagasabb biztonsági követelményeknek megfelelő, nappali fénnyel megvilágított gyártócsarnokainkban vonzó munkakörülményeket kínálunk egy feltörekvő, viszonylag fejletlen országban. Bevezettük a munkavállalók önkéntes képviseleti rendszerét, ami ugyancsak hozzájárul a helyi társadalmi-gazdasági fejlődéshez” – mondta Cölsch.

A Caprice Schuhproduktion GmbH & Co. KG (Pirmasen) a legnagyobb európai gyártók egyike a női komfort lábbeli területén, évente 3,5 millió minőségi bőrcipőt állít elő. Az előző üzleti évben árbevétele meghaladta a 100 millió eurót.

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás