Business

Mi jön Beckham után?

 Stílusváltás megy végbe a férfidivatban. Az a választék lehet ígéretes, amely

megfelelő profillal rendelkezik.

André Bangert kommentárja.

Hová lett a magukra sokat adó férfi körüli eufória? David Beckham biztos most is szívesen használ hajbalzsamot és testápolót. Mindent tudni lehet vele kapcsolatban, hogy mit csinál a hajával, és hogyan öltözködik, immár több mint tíz éve. Ikonná vált, majd mások is követték.

A divatszektor ujjongott, úgy tűnt, hogy a férfidivatpiac fellendülés előtt áll. Igaz, kevesebb figyelem irányult a finom ízlésű gentlemanokra. A tudatos divatkövető réteget mostanában szakállas hipsterek és utcai divatot viselő apák alkotják. A férfidivat megújulási képessége többnyire a sport- és a szabadidőviseletből táplálkozik. Minden király, ami casual. Ez hoz a kereskedelemnek nyereséget, az arculatát is ehhez kell igazítania. Sláger a kapucni, a melegítő nadrág, a póló, a tornacipő, a terjedelmes parka, a könnyű tollkabát, egyszerű, mint az egyszeregy. Na de hogyan tovább?

Az új üzenet ütemét a szabás adja meg. A férfidivat a régi szép időket idézi, visszahozza az Oxford- és a Glencheck-mintát. A meghatározó hangulatról puha kabátok, könnyű flanelek és gyapjú hatású nadrágok gondoskodnak. Ez a 2018-as őszi szezon beszerzésének alapkövetelménye, egyben kecsegtető esélye.

A kereskedelem előtt olyan lehetőségek tárulnak fel, amelyek túlmutatnak az eddigi rendelések aritmiáin. Az üzlethez, amely jól csengő nevekkel és nagy marketingcsinnadrattával hozza a forgalmat, és amely a gyors utánszállításra képes nagykereskedelmi partnereknek köszönhetően gyors forgási sebességet eredményez, most egy olyan sikertényező társul, amely a korábbinál sokkal finomabb stílusérzéket igényel. 

Új időszámítás veszi kezdetét. Továbbra is a sztreccs, a funkcionalitás, a könnyedség, vagyis a casual ereje alkotja az árbevétel alappillérét, és egyben az újfajta szabás kiindulási pontját. A férfiruházat terén azoknak a kilátásai kedvezőek, akik megértik, hogy az újfajta sokféleség révén egyedivé, versenytársaiktól jól megkülönböztethetővé válhatnak.

(TW)