Business

Messe Frankfurt – eredmények, fejlesztések, új magyar képviselő

A Messe Frankfurt vásártársaság 2016-ban rekordösszegű eredményt ért el

A Messe Frankfurt a világ legnagyobb, saját vásárvárossal rendelkező vásár-, kongresszusi- és rendezvényszervező vállalata. A mintegy 30 helyszínen tevékenykedő több mint 2.300 munkatárs megközelítőleg 647 millió eurónyi éves árbevételt generál.  

A vállalat székhelye Frankfurt am Main. A két tulajdonos 60 százalékos tulajdonrésszel Frankfurt városa és 40 százalékos tulajdonrésszel a környező Hessen szövetségi tartomány. „Kiemelkedő piaci pozícióink és a földgolyó kivétel nélkül valamennyi országára kiterjedő kapcsolatrendszerünk révén tovább nő a nemzetközi részvétel aránya a honos vásárvárosunkban” – mondta el Detlef Braun, a Messe Frankfurt ügyvezetője. Ez erősíti a kiállítók exportlehetőségeit, valamint a Frankfurt városára gyakorolt társadalmi és gazdasági hatásokat is.

A Messe Frankfurt vásártársaság főbb mutatói 2016-ban

  • Világszerte 134 vásár és kiállítás
  • Hozzávetőlegesen 90.000 kiállító
  • Mintegy 3,5 millió látogató
  • Világszerte 269 kongresszus, konferencia és rendezvény

 2017-re több mint 650 millió eurós árbevételt terveznek

A frankfurti vásárok rendezésük 777. évében is töretlenül a siker útját járják.  „A Messe Frankfurt területén 2016-ban összesen 417 rendezvény zajlott, mintegy 4,2 millió látogatóval és közülük több mint 3,5 millióan vásárokon és kiállításokon vettek részt.”

A Messe Frankfurt öt üzletággal, illetve fő kompetenciával rendelkezik.

A Messe Frankfurt fő feladatának tekinti, hogy egyedi megoldási javaslatokkal és kézzel fogható, gyakorlati támogatással szolgáljon ügyfeleinek üzleti sikerük érdekében – akár tárgyi, akár digitális formában.   A Messe Frankfurt ezért tetemes beruházásokat hajt végre a Musikmesse és  a Tendence esetében, hogy a két, hagyományokban gazdag seregszemle koncepcióját felkészítsék a jövőre. A Tendence strukturális, tartalmi és időbeni újrapozícionálása elsődleges célja az, hogy így hatékony, az értékesítést támogató eszközt adjunk a kiskereskedelem kezébe. Az új koncepció jó fogadtatásra talált – ezt bizonyítja a vásár bővülése a hagyományos és az új termékcsoportokban.

Három évtizede rendeznek sikerrel vásárokat Németországon kívül is

A Messe Frankfurt vásártársaság immáron 30 éve dolgozik eredményesen a saját vásárvárosán kívül is a megrendelői, a kiállítók és látogatók megbízásából. A vállalatcsoport árbevételének mintegy 38 százaléka származik jelenleg Németországon kívülről. 

A vásárváros fejlesztése – a frankfurti adottságokat kihasználva

A Messe Frankfurt új partnere Magyarországon a BD-EXPO Kft

BD-EXPO Kft. 

Máté Szilvia ügyvezető

1122 Budapest, Maros u. 12/b

E-mail: office@bdexpo.hu

www.messefrankfurt.hu

 

A frankfurti képviselet új honlapja:  www.messefrankfurt.hu

Sok sikert, eredményes munkát kívánunk!