Business

Megújult varrodát adtak át az ormánsági Kisszentmártonban

Belpolitika-kormány-foglalkoztatás

(MTI) – Tucatnyi helyi nő foglalkoztatását szolgálja az ormánsági kistelepülésen, Kisszentmártonban a Belügyminisztérium Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósága (TEF) segítségével felújított, szerdán átadott varroda – közölte a szervezet az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a TEF és a baranyai település önkormányzatának segítségével működő varroda hosszú távú célja, hogy a termelés növekedésével és a bevételek emelkedésével piaci alapú foglalkoztatás valósuljon meg a létesítményben. Azt is szeretnék elérni, hogy a főigazgatóság országosan működő képzéseihez szükséges munkaruhák is Kisszentmártonban készüljenek. A TEF tájékoztatása szerint a településen 2007 óta üzemelő varrodát működtető helyhatóság számára korábban nehézséget okozott a termelés állandóságának, folyamatosságának biztosítása, ezért a piaci alapú működtetés elérése és a foglalkoztatás növelése érdekében vette át és újította meg a létesítményt a TEF. A főigazgatóság betanított textiltermék-összeállító képzést is kínált a helyieknek. A tájékoztatás szerint a TEF és a kisszentmártoni önkormányzat között létrejött, öt évre szóló megállapodás értelmében az önkormányzat az épületért és modern varroda kialakítása gépészeti feltételeinek biztosításáért felelős, míg a TEF a varrodai gépállományt biztosítja, vállalja a dolgozók képzését és foglalkoztatását, továbbá a piaci termelés szervezését. A TEF közleménye szerint a Sellyei Járáshoz tartozó 250 lelkes településen átadottal együtt a főigazgatóság már három helyen működtet termelőműhelyt az országban: Tiszaroffon varroda, Miskolcon pedig egy könnyűszerkezetes házak elemeit gyártó üzem létesült korábban.  Jelezték: az ország legdélebben fekvő tájegysége, az Ormánság központjában, Sellyén hamarosan zöldségfeldolgozó termelőüzem jön létre. Közölték: a TEF évente 10 ezer embernek nyújt képzést, és a munkahelyteremtés érdekében alakít ki piaci szereplőkkel együttműködést.

(MTI/hkz \ gpp \ bpt)

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .