Business

Megugrott az Hugo Boss negyedéves bevétele

Világgazdaság-Németország-kiskereskedelem

A Hugo Boss német ruházati és divatcikk kereskedő vállalat bevétele az első negyedévben 772 millió euró volt, 52 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest és meghaladta az elemzői várakozások átlagában szerepelt 708 millió eurót. Ez volt a cég történetében a mindenkori legmagasabb első negyedévi profit.

Az Hugo Boss közleménye szerint a negyedéves bevétele 17 százalékkal felülmúlta a 2019-es pandémia előtti első negyedévet.

A társaság a március végével záródott három hónapban 24 millió eurós nettó nyereséget ért el, szemben a tavalyi 9 milliós veszteséggel. A kamatfizetés és adózás előtti (EBIT) eredménye 40 millió eurót tett ki az egy évvel korábbi 1 millió euró után.

Az Hugo Boss megerősítette a folyó évre vonatkozó előrejelzését: idén 10-15 százalékos bevételnövekedéssel számol 3,1-3,2 milliárd euróra. Az EBIT növekedése 10-25 százalék közötti lehet 250-285 millió euróra.

Az Hugo Boss március 9-e óta ideiglenesen bezárta oroszországi üzleteit, felfüggesztett minden kiskereskedelmi tevékenységet és az online értékesítést. Tavaly a cég árbevételének mintegy 3 százalékát adta Oroszország és Ukrajna.

(MTI/gscs \ gkv)

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .