zalando-fenntarthatosagi-palyazat

Divat

Megnyílt a nevezés a Zalando Fenntarthatósági Díj pályázatára

A nemzetközi divatmárkák már jelentkezhetnek az ötödik Zalando Fenntarthatósági Díjra, amelyet a 2023 februári Koppenhága Divathéten adnak át, a jelentkezés határideje 2022. október 3. A Zalando Fenntarthatósági Díj célja, hogy a divatmárkák még jobban megismerjék a tervezés és gyártás különböző alternatíváit, egy felelősségteljesebb divatipar létrehozásáért. A győztes, a Zalandoval együttműködve, egy exkluzív kollekciót hozhat létre a fenntarthatóbb tervezés jegyében, valamint 20 000 eurós nyereményben részesül.

A Zalando, Európa egyik vezető online divat- és életmód platformja megnyitotta a nevezést a Zalando Fenntarthatósági Díj pályázatára, ezzel folytatva stratégiai partnerségét a Koppenhágai Divathéttel. A díjjal a Zalando arra ösztönzi a divatmárkákat, hogy felfedezzék a különböző innovatív megoldásokat és stratégiákat, amelyek segítenek egy környezettudatosabb divatipar kialakításában. 

A díj a Zalando fenntarthatósági stratégiájának a do.MORE-nak is része, amellyel elősegíti az iparági együttműködéseket és bemutatja azokat a márkákat, amelyek szintén egy fenntarthatóbb divatiparért dolgoznak.

A divatmárkák október 3-ig jelentkezhetnek, a győztest pedig február 2-án, a 2023-as Koppenhágai Divathéten jelentik majd be. A nyertes 20 000 eurós díjat kap és a Zalandoval együttműködve egy exkluzív kapszulakollekciót készíthet.

A kollekció fő pillére a fenntarthatóság lesz, egészen a tervezés kezdetétől, az anyagok, a gyártási folyamatok és a technológiai megoldások is ennek mentén haladnak majd, hogy a megszerzett tapasztalatokat a divatipar is megismerje. A nyertes tervező további támogatást kap majd, hiszen 25 európai piacon lesz elérhető a Zalando oldalán.

A három döntőst egy nemzetközi zsűri választja ki, amely az iparág véleményvezéreiből, a Zalando vezetőiből és a Koppenhágai Divathét showbizottságából áll majd, a pontos névsort december 7-én hirdetik ki. Mindhárom döntős 25 000 eurót kap a gyártási költségekre és bekerülnek a Koppenhágai Divathét január 31. és február 3. között megrendezett programjába. A zsűri tagjai alaposan megvizsgálják az egyes márkák fenntarthatósági stratégiáját és kollekcióit, valamint a tervezők eltökéltségét.

A divatmárkák az itt található űrlap kitöltésével nevezhetnek a díjra.

A ZALANDO  
A Zalando Európa egyik vezető online divat- és életmód platformja. A 2008-ban Berlinben alapított vállalat 25 országban közel 49 millió vásárló számára kínál ruházati termékeket, cipőket, kiegészítőket és szépségápolási cikkeket. A nemzetközi márkák választéka a világhírű nevektől egészen a helyi tervezői márkákig terjed. Platformunk az inspiráció, az innováció és az interakció közös divatcélpontja. Európa legdivatosabb technológiai vállalataként keményen dolgozunk azon, hogy digitális megoldásokat kínáljunk a divatvilág minden aspektusára: vásárlóink, partnereink és a Zalando történetének minden értékes szereplője számára. Célunk, hogy a divat kiindulópontja legyünk, és fenntartható platformként nettó pozitív hatást gyakoroljunk az emberekre és a bolygóra egyaránt. 

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .