Divat

Meghalt Nino Cerruti

Gyász az olasz divattervező halála miatt

Melanie Gropler és Sebastian Schwarz/ TextilWirtschaft

Gyászoljuk Nino Cerrutit: január 15-én, 91 éves korában elhunyt az olasz tervező

A Maison Cerruti párizsi munkatársai és a HongKong SAR, Kína KNK, Tajvan RoC munkatársai, valamint családja, a Lanificio Cerruti munkatársai és barátai gyászolják a designert.

A cég:

Egy igazi úriembert veszítettünk el, egy tehetséges embert, egy forradalmi tervezőt, egy korát megelőző embert, a ruházat filozófusát, egy rendkívüli mentort, akinek az egész divatvilág oly sokat köszönhet, mióta 1967-ben megalapította a Place de la Madeleine-en a Maison-t. Itt tervezte meg a dekonstruált kabátot és találta ki a híres, mozgásra és a viselő természetes eleganciájára összpontosító „casual chic”-et. A nagyszerű sportoló, avantgardista és látnok Nino az öltözködés szabadságának filozófiáját számos területen alkalmazta, a mozitól a sporton át a kiegészítőkig és a parfümériáig – megteremtve az ikonikus 1881-et, amely markánsan kortárs stílussá és életművészetté vált.

Cerruti egy piemonti kórházban halt meg, ahol csípőműtétje miatt kezelték. Nemcsak számos hírességet és sztárt öltöztetett, hanem Giorgio Armani mestere is volt. Barátai és munkatársai úgy jellemzik, mint aki idős koráig aktívan követte az iparág fejlődését, de mindenekelőtt nagy érdeklődést mutatott az új termékek és a design iránt.

Annak ellenére, hogy eladta vállalata részvényeit, minden nap bement dolgozni. „Tavaly novemberig” – mondták a környezetéből. Ott, a cég biellai központjában leginkább kreatív emberekkel vette körül magát, és érdeklődött az új tervek és alkotások iránt. A Corona-járvány 2020 tavaszán történt kitörése előtt Cerruti a nagy alapanyagvásárokon, például Milánóban és Párizsban is igyekezett jelen lenni kollégáival együtt. „Nyitott ember volt, mindig kíváncsi és nyitott a beszélgetésre” – mondják a társai. „Számára fontos volt az emberi aspektus.”

Cerrutit a hozzá közel állók információi szerint a legközelebbi családi körben temetik el. Most kedden a volt alkalmazottak és a személyzet is elbúcsúzhatnak tőle a cég székhelyén. 

Nino Cerruti, vállalkozó, stílusikon és a Made In Italy egyik legismertebb nagykövete 2022. január 15-én, 91 éves korában elhunyt. A 90. születésnapjára adott a TW-nek egy nagyinterjút, amelyben elmondta, mit gondol a Smart Workingról, miért nem lepte meg az Off-White és a Supreme sikere, és milyen céget alapítana. Halála alkalmából a TextilWirtschaft most újra közzéteszi az interjút:

TRAUER UM ITALIENISCHEN MODEDESIGNER

Nino Cerruti ist tot

Előfizetés a magazinra Médiaajánló Feliratkozás

Szóljon hozzá

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .